RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– En stor ære for oss


Administrerende direktør i Statsbygg, Øivind Christoffersen takket de to akitektene Kleihues + Schuwerk etter endt kontraktsignering.FOTO: Anita Bakk Henriksen
Administrerende direktør i Statsbygg, Øivind Christoffersen takket de to akitektene Kleihues + Schuwerk etter endt kontraktsignering.FOTO: Anita Bakk Henriksen Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
Statsbygg signerte tirsdag kontrakt med Kleihues og Schuwerk, arkitektene bak det nye Nasjonalmuseet.

SENTRUM: – Dette er et stort og spennende øyebblikk, og en ære for oss, sa arkitekt Klaus Schuwerk da den offisielle signeringen var over.

Utsiden inn

Schuwerk holdt også en liten presentasjon over hvordan det storslåtte nye nasjonalmuseet er utformet, og det har vært lagt stor vekt på å bringe utsiden inn. De tre store bakgårdene som skal være i museet er designet for å få en reel følelse av å være ute.

– Det har vært viktig for oss å integrere museet rundt de eskisterende bygningene, og la det blande seg inn, ikke skille seg ut, sa Schuwerk.

Flott tilskudd

Kommuniksjonsdirektør i Statsbygg, Hege Njaa Rygh er overbevist om at dette vil bli en flott tilskudd til hovedstaden.

– Det å få et nytt Nasjonalmuseum på vestbanen vil bety masse for hovedstaden. Både for Oslo som kulturby, og ikke minst for innbyggerne her, sier Rygh.

LES OGSÅ: Her er vinneren

Den nye Operaen og nå dette bygget vil utgjøre to perler på hver sin kant i Oslo, sier Rygh.

– Hva vil du si til kritikeren?

– For det første synes jeg det er helt fantastisk at folk er så engasjerte, det betyr at vi bryr oss om hvordan et ser ut i byen vår, sier Rygh og legger til at det så klart alltid vil være delte meninger om slike temaer.

LES OGSÅ: Like dyrt som Operaen

– Jeg tror dette blir litt samme sak som med operaen, etterhvert utvikles godkjennelsen, og stoltheten over bygget, sier Rygh.

Det nye Nasjonalmuseet regnes å stå ferdig i 2017.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere