– En tragedie

De ansatte ved Skøyen skole er lettet over at overgrepssaken nå anses som oppklart, men legger stor vekt på oppfølging av elevene i tiden som kommer.

De ansatte ved Skøyen skole er lettet over at overgrepssaken nå anses som oppklart, men legger stor vekt på oppfølging av elevene i tiden som kommer. Foto: ARKIVFOTO

De ansatte på Skøyen skole har i dag blitt informert om oppklaringen av overgrepssaken på skolen.

SKØYEN: – Dette ble kjent for veldig kort tid siden, og jeg har akkurat orientert de ansatte. De er selvfølgelig lettet over at dette er oppklart, samtidig er det en tragedie at en mindreårig står bak, sier rektor Anne Helga Jarnholt ved Skøyen skole.

Det var torsdag formiddag at en mindreårig gutt ble hentet inn av politiet. Han har i forhør erkjent overgrepet av en åtte år gammel gutt, som politiet anser å være et svært alvorlig seksuelt overgrep.

– Det at det er en mindreårig som står bak bekymrer oss selvfølgelig, men nå håper vi at også denne personen får oppfølging, sier Jarnholt.

Les også: Voldtatt på skolen

Når det gjelder informasjon rundt oppklaring av saken henviser hun først og fremst foreldre til presseoppslag med informasjon fra politiet.

– Vi går ut med informasjon og henviser til politiets utsagn. Men vi vil også informere foreldrene om hvordan vi vil snakke med elevene om dette. Samtidig vil vi fortsette våre gode rutiner med for eksempel inspeksjon i skolegården, sier hun, men presiserer at denne saken ikke er glemt, selv om den nå anses som oppklart.

– Verden er ikke problemfri selv om denne saken er oppklart. Elevene vil jo lure på hvem og hva fortsatt, og vi må følge med på deres reaksjoner. Tingene er ikke ugjort selv om saken er oppklart, og her vil det komme reaksjoner med både sorg og sinne, sier Jarnholt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.