RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mellom stolene hvor folk venter i kø og publikumsmottaket er det kort avstand og alle hører hva som sies mellom bruker og kundemottaker.
Mellom stolene hvor folk venter i kø og publikumsmottaket er det kort avstand og alle hører hva som sies mellom bruker og kundemottaker.

– En trussel mot personvernet

På Nav-kontoret på Nordstrand kan ventende høre alt som sies mellom bruker og kundebehandler.

NORDSTRAND: – Alle hører hva alle sier. Har du et problem du må legge frem til den Nav-ansatte hører alle i køen hva man sier, forteller en kvinne, som ønsker å være anonym, til Nordstrands Blad.

Dette skal ha vært et stort problem da Nav-kontoret holdt til i andre etasje i Ekebergveien 233. Da kontoret flyttet ned i første etasje i sommer ble forholdene ikke noe bedre.

Ubehagelig

Rett innenfor døren er det seks stoler hvor folk venter i kø. Få meter lenger inn er det to pulter hvor publikumsmottaket skjer. Da Nordstrands Blad besøkte Nav Nordstrand på tirsdag var det uproblematisk å få med seg folks personlige historier, detaljer om folks helse, jobbsituasjon, refusjonskrav og så videre.

Som journalist og besøkende på Nav-kontoret føltes det direkte ubehagelig å bli utsatt for informasjon om folks privatliv som avisen ikke har noen interesse av å ha. Man kan jo forestille seg hvordan det er for brukerne av kontoret, som må sitte der å meddele personlige opplysninger i full offentlighet.

Køtema

Kvinnen som har henvendt seg til Nordstrands Blad mener denne ordningen er en trussel mot personvernet.

– Hver gang jeg må innom Nav blir denne situasjonen et emne vi alle i køen er misfornøyde med, forteller kvinnen som ønsker seg skillevegger eller mulighet for å bruke et lukket rom for å snakke med kundebehandleren.

– Det må være mulig å lukke en dør for å prate under fire øyne når vi møter Nav. Vi kan få bestille tid hos vår saksbehandler og da får vi muligens et kontorrom å prate i, men vi ønsker dette rommet fra starten av, sier hun til Nordstrand Blad.

LES OGSÅ: - Skal gjøre det mer skånsomt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere