RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– En umulig valgkamp


MØRBANKET: BU-leder i Bydel Grorud og valgkampleder Anders Røberg-Larsen foran Arbeiderpartiets bastion på Youngstorget. Hans eget kontor er fortsatt ikke reparert ferdig etter bombeangrepet. Anders føler seg mørbanket han også.
MØRBANKET: BU-leder i Bydel Grorud og valgkampleder Anders Røberg-Larsen foran Arbeiderpartiets bastion på Youngstorget. Hans eget kontor er fortsatt ikke reparert ferdig etter bombeangrepet. Anders føler seg mørbanket han også. Foto: FOTO: Ivar Brynildsen
Anders Røberg-Larsen hadde bestilt 3.200 roser til dørbankaksjonen i Oslo. Alle er brukt i begravelser.

YOUNGSTORGET: – Jeg befinner meg i en slags tåke, sier Anders Røberg-Larsen. Han er leder av bydelsutvalget (BU) i Bydel Grorud. I tillegg er han valgkampleder for Arbeiderpartiet i Oslo.

Del på Facebook

– Jeg skulle ha gått fra dør til dør i Groruddalen og snakket politikk nå. Veldig mange av de som var på Utøya skulle vært med. Nå er mange døde.

Sterkt preget

Anders er stiv i blikket, sterkt preget av de siste ukene med begravelser og minnesamlinger. Han har vært med på å bære ungdom i graven.

– Jeg fatter ikke hvordan vi skal klare å tenke valgkamp om bare noen dager, sier han.

Ap har stoppet alt materiell.

– Budskapene vi hadde meislet ut på forhånd blir helt feil nå, sier Grorud-politikeren.

Helter

Mannen som selv har vært på Utøya tolv ganger så på noen av disse ungdommene som en del av familien. Han har det vondt.

Han er pålagt å gå til psykolog selv, og medgir at han har godt av det. Men det er de pårørende og de som overlevde Utøya som er i hans fokus døgnet rundt nå.

– Alle som var på Utøya er helter. De har så mange syke historier.

Som Andrine fra Ammerud som ble skutt igjen og igjen. Kulene gikk gjennom genseren. Gjennom støvelen. Hun ble truffet i brystet, men klarte å svømme videre. Og lever.

Viktige i valgkamp

Samtidig er det Anders Røberg-Larsen som er leder for partiets valgkamp i Oslo. Han sliter med å vite hva han skal mene. Vil en utsettelse av valgkampen bety en seier for drapsmannen? Er det ikke viktig å komme i gang for å bære de dødes budskap videre? Slike tanker baler han og resten av Oslo Ap med.

– AUF-erne har alltid vært veldig viktige under valgkamper i Oslo. Veldig mange har meldt seg til innsats de siste ukene. Men det er ikke lett å erstatte skolerte, glødende unge politikere med ferske folk, uansett hvor positive, sier Anders.

Han roser innsatsen til bydelene i Groruddalen og i resten av Oslo.

– De gjør en fantastisk jobb, sier Anders.

Han prøver å følge med på hvordan det går med de gjenlevende av de rundt 20 ungdommene fra Groruddalen som var på Utøya. Nå er det dem det handler om. Etter begravelsen av Thomas Margido Antonsen fra Romsås. Isabel Victoria Green Sogn, leder av Stovner AUF. Og Synne Røyneland som var fra Nordstrand, men gikk på Bjerke videregående.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere