RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– En utrolig råtten håndtering


FØLER SEG FØRT BAK LYSET: Elin Lysaker (foreldrerepresentant), Vilde Gotaas Havik (barn), Hanne Eriksen og Inger Snildal synes det er trist at barnehagen legges ned, men er mest av alt skuffet over at de ikke har fått være med på noen deler av prosessen.
FØLER SEG FØRT BAK LYSET: Elin Lysaker (foreldrerepresentant), Vilde Gotaas Havik (barn), Hanne Eriksen og Inger Snildal synes det er trist at barnehagen legges ned, men er mest av alt skuffet over at de ikke har fått være med på noen deler av prosessen. Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen
Nå er det slutt for Torshovkirken barnehage, og både foreldre og ansatte er i sjokk over måten nedleggelsen har blitt formidlet på fra Menighetsrådets side.

TORSHOV: – Det er mye sinne, fortvilelse og sjokk blant oss ansatte, og ikke minst foreldrene, sier Inger Snildal som har jobbet i den lille barnehagen siden 1991.

Uprofesjonelt

Beslutningen omkring nedleggelsen blir beskrevet som uprofesjonell og råtten overfor ansatte og foreldrene.

– Vi har blitt fullstendig tilsidesatt og overkjørt i denne prosessen, og vi er nå i tett kontakt med fagforbundet for å undersøke hvilke rettigheter vi nå har, sier barnehageleder Hanne Eriksen.

Leder i menighetsrådet har gitt beskjed om at «de hadde ikke tid» til å informere skikkelig, en unnskyldning de ansatte ikke godtar.
Torshovkirkens barnehage har en over 20 år lang historie. Den har kun en avdeling med 20 barn i alderen 1-6 år.

LES OGSÅ: Barn i livsfarlig lek på taket av Kjelsås skole

Begrunnes med økonomi

– De aller fleste foreldre som søker seg hit, gjør det nettopp på grunn av at barnehagen er så liten, i tillegg til at barna ikke er delt opp i avdelinger, sier foreldrerepresentant Elin Lysaker.

Menighetsrådet (MR) ønsker nå å legge ned barnehagen og begrunner i en pressemelding nedleggelsen blant annet med økonomi:

«I dag har lokalene behov for omfattende utbedring, og barnehagen trenger pedagogisk kompetanse etter at styreren har sagt opp sin stilling. I tillegg har driften en økonomisk forpliktelse som gjelder pensjonsinnbetalinger for de ansatte. Dette er bakgrunnen for menighetsrådets vedtak»

Ingen informasjon

– Det er tydelig at de egentlig ikke ønsker å drive barnehage. Barnehagen går i pluss og har mye penger på bok, sier foreldrerepresentant Vivill Vinsrygg.

Barnehagens vedtekter sier at foreldreråd har rett til å uttale seg i viktige saker. Dette har ikke skjedd. Foreldrerepresentantene ble kalt inn til en orienteringsmøte kvelden før vedtaket skulle fattes.

Beskjed etter 1. mars

Foreldrene fikk i tillegg vite nyheten om nedleggelsen fra de ansatte ved henting/levering av barna, altså ikke noen formell informasjon. Dette skjer kun få dager etter 1. mars, som er fristen for å søke om ny barnehageplass.

– Jeg har selv to barn hvor det ene fremdeles går her, og skulle gjerne sett at sønnen vår kan fortsette i barnehagen hvor han stortrives, sier foreldrerepresentant Elin Lysaker.

DittOslo har vært i kontakt med menighetsrådets Eli Djupvik, som ikke ønsket å kommentere saken og viste til pressemeldingen.


LES OGSÅ:

FAU ønsket missekonkurranse i barnehage ...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere