RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– En veldig bra dag!


Grorud-jentene Elise Svaleng Johnsen (16) og Marit Aashamar (15) jobbet for Operasjon Dagsverk.
Grorud-jentene Elise Svaleng Johnsen (16) og Marit Aashamar (15) jobbet for Operasjon Dagsverk. Foto: foto: alexander synstad
Tusenvis av Oslo-elever jobbet for Operasjon Dagsverk (OD) i forrige uke. På Grorud senter leverte Elise og Marit sitt bidrag til en god sak.

GRORUD: – Vi har gjort husarbeid hjemme. Vasket vinduer og sånt. Og nå skal vi stå her. Folk er veldig hyggelige her, sier forteller Marit Aashamar da vi treffer henne og Elise Svaleng Johnsen på Grorud senter. Ved 14.00-tiden hadde jentene om lag 300 kroner i kassa. Og de håpet på med ved å selge boller og kjeks.

Pengene fra årets OD går til prosjekter i slumområder i seks byer i Brasil. Marit og Elise synes det er meningsfullt å gi et dagsverk til dette formålet.

– Pengene går til et veldig godt formål. De skal gi mennesker muligheten til å hjelpe seg selv. Hjelp til selvhjelp. Det er svært viktig og meningsfullt, sier jentene mens Grorud senter begynner å fylles av ettermiddagshandlere.

Internasjonal dag

Dagen før OD, hadde skolene Internasjonal dag.

– Vi hadde et opplegg hvor vi ble satt inn i hvordan situasjonen er i områdene vi ønsker å hjelpe. Det var ganske nytttig, sier jentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere