Gå til sidens hovedinnhold

– En veldig tung dag

En svært tung dag preget av dyp sorg. Slik beskriver statsministeren dagen etter at det ble bekreftet at de fem offiserene døde.

OSLO: – Det er med dyp sorg jeg har mottatt den endelige beskjeden om at de fem offiserene er bekreftet omkommet i flyulykken i Sverige, sier statsminister Jens Stoltenberg, i en pressemelding søndag ettermiddag.

Lette i to døgn

Det var torsdag ettermiddag at beskjeden kom om at et Hercules-fly med fem norske offiserer ombord var savnet i nærheten av Kebnekaise i Nord-Sverige.

Etter an massiv leteaksjon i drøyt to døgn, ble det sent lørdag ettermiddag bekreftet at de fem offiserene er omkommet. Fire av de fem er bosatt i Oslo.

LES OGSÅ: Gir opp håpet om å finne overlevende etter Hercules-ulykken

Føler med pårørende

– Selv om dette er en tung dag for oss alle, er den selvsagt aller tyngst for de som har mistet sine nærmeste. Vi føler veldig med dem som er berørt av dette. Det er også mange i Forsvaret som kjente offiserene veldig godt. Dette går inn på oss alle, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

Redningsmannskapene hadde lenge håp om å finne de fem i live, men lørdag ble det altså funnet levninger i ulykkesområdet. Kort tid etter ble det bekreftet at alle fem er omkommet.

Søndag ettermiddag ble det arrangert en minnemarkering for de fem på Evenes flyplass i Narvik.


Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley