*Nettavisen* Nyheter.

– En viktig grønn lunge

Leder i Åsensvingen borettslag, Jan Helge Sæterstrand, håper at Muselunden forblir heldekt med naturgress, med muligheter for både fotball andre aktiviteter. Foto: Anders Jørstad

Jan Helge Sæterstrand, leder i Åsensvingen borettslag, frykter at kunstgressbane gjør Muselunden mindre tilgjengelig for nærmiljøet.

DISEN: Planer om en stor og en liten kunstgressbane på Muselunden var kanskje ikke den beste jubileumsgaven for borettslaget, som runder 60 neste år.

– Muselunden har i alle år vært et viktig flerbruksområde. I tillegg til fotball er det en viktig møteplass for barn og ungdom i nærmiljøet, og mange barnehager og skoler bruker denne plassen, som er ett av svært få store friarealer som er igjen, forteller, borettslagsleder Sæterstrand.

LES OGSÅ: Skeid: – For barnas beste

Enkelte utestengt

Den planlagte kunstgressbanen på Muselunden er ett av fem prosjekter innen "Prosjekt kunstgress 2009" i regi av Idrettsetaten i kommunen. Plan- og bygningsetaten mener at omregulering er nødvendig, og Fotballklubben Skeid er nå innstilt på å utarbeide et reguleringsforslag.

– Det er gode forhold for fotball på Muselunden i dag. Men med kunstgressbane og ballnett mister mange andre brukere muligheten til å bruke sletta, mener Sæterstrand fra borettslaget. Løpetrening, hundedressur og skirenn er noen av aktivitetene han frykter blir utestengt hvis det blir kunstgressbane med oppvarming året rundt.

Godt samarbeid

– Skirenn og hopprenn for barn har vært en tradisjon i dette området. Flere småbarnsforeldre som lar barna ta sine første stavtak der i dag, har selv som barn deltatt på skirenn og hopprenn på Muselunden, forteller han.

Sæterstrand håper at god dialog gir gode løsninger.

– Vi har så langt hatt et veldig godt samarbeid med Skeid. Fotballklubben har gjort en fantastisk innstats for nærmiljøet, og vi håper at et godt samarbeid med klubben og kommunen gjør at vi kommer fram til løsninger som bevarer det fantastiske området, forteller han.

Trangt om plassen

Om de 314 leilighetene i Åsensvingen borettslag får Grefsen Stasjonsby som nærmeste nabo, blir det enda viktigere å bevare flerbruksområdet, mener Sæterstrand.

– Vi merker at det vokser opp flere barn i dette området. Jeg tror byggingen av Grefsen Stasjonsby blir en realitet innen få år. Da kommer 900 nye leiligheter rett nedenfor Muselunden, og det gjør at behovet for å bevare den store grønne lungen på Grefsen blir enda større, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.