RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Endelig er vi tilbake!


JUBLER: Roy Staurvik og Vera Gulbrandsen tror de går gode og lovende tider i møte når bommen flyttes til like utenfor McDonald’s lørdag.
JUBLER: Roy Staurvik og Vera Gulbrandsen tror de går gode og lovende tider i møte når bommen flyttes til like utenfor McDonald’s lørdag. Foto: Foto: Linn Therese Skulstad
Lørdag flyttes bomringen i Karenslyst allé, og det til stor jubel hos næringsdrivende på Sjølyst. Men ikke alle er like blide, i hvert fall ikke på Ullern-siden.

SJØLYST: Bomringen i Karenslyst allé har vekket sterke reaksjoner blant næringsdrivende og beboere på Bygdøy og Frogner. Roy Staurvik, daglig leder hos Narvesen, trekker godt på smilebåndet nå når bomringen endelig flyttes.

– Nå er ting som det var for to år siden. Endelig er vi tilbake, og endelig kan kundene komme tilbake, sier en storfornøyd Staurvik.

At mesteparten av butikkene i Karenslyst allé har ligget på utsiden av bomstasjonen de siste to årene, har skapt stor frustrasjon hos de næringsdrivende, ettersom dette er et svært viktig handelsområde for beboere på Frogner og Bygdøy.

En rekke næringsdrivende har merket at plasseringen av bommen har svidd på pungen, og i april i år besluttet bystyret at bomstasjonen skulle flyttes. Flere deler samme glede som Staurvik.

Del på Facebook

Har troen

– Jeg tror dette blir veldig bra. Alle kundene vi mistet vil komme tilbake, sier Solveig Hellstrøm, eier og daglig leder av Elégance.

I likhet med Narvesen gikk omsetningen betydelig ned for Elégance etter den håpløse plasseringen av bomringen, men Hellstrøm har troen.

– Det er nok bare spørsmål om tid før det tar seg opp igjen, mener butikkeieren.

Også daglig leder ved Vita, Vera Gulbrandsen, tror den nye plasseringen vil gi gode resultater.

– Jeg har troen på at dette blir bedre og vil gi en positiv vekst for alle butikkene, sier hun.

– Tuller du?

Opprettelsen av bomringen i svingen opp mot Bygdøylokket førte altså til at beboere på Bygdøy og Frogner ble avskåret fra sitt naturlige nærsenter. Selv om bomringen nå flyttes, og flere glade beboere vi pratet med kan ferdes gratis gjennom Karenslyst allé, er det ikke alle som deler den samme begeistringen.

– Tuller du? Skal den flyttes? sier en oppgitt Helene Bernhoft Buset når vi forteller henne om vedtaket.

Buset bor på Hoff og vil bli en av dem som selv får svi på pungen fra neste uke.

– Det er jo skandale at jeg må betale for å kjøre gjennom Karenslyst allé når jeg kommer fra Hoff. De dreper gaten ved å sette opp denne bommen, mener hun.

Buset er klar i sin tale på hvordan dette vil påvirke henne.

– Da kjører jeg heller til CCVest for å få en større kjøpsopplevelse et annet sted, fremfor å betale avgiften, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere