RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er tilbake igjen: Jo Nesbø spiller på Scene Grefsenkollen igjen i høst. Her en tidligere opptreden sammen med Ravi. Men først ut er Ole Paus neste uke. FOTO: Thorkild Gundersen
Er tilbake igjen: Jo Nesbø spiller på Scene Grefsenkollen igjen i høst. Her en tidligere opptreden sammen med Ravi. Men først ut er Ole Paus neste uke. FOTO: Thorkild Gundersen

– Eneste stedet med virkelige Oslo-folk

Jo Nesbø er ikke i tvil om hvorfor konsertene på Scene Grefsenkollen er blitt så populære. Høstens program var nær utsolgt nesten før det ble lagt ut.

GREFSENKOLLEN: Konsertkonseptet Scene Grefsenkollen, dratt i gang av Thorkild Gundersen og Lars Fosdahl i Grefsenkollens Venner på restauranten der opp på «byens tak», har blitt en fabelaktig suksess. Til tross for et lite og intimt konsertlokale, med kapasitet på ikke mer enn cirka 130 personer, har gjengen tidligere hatt artister som Ingrid Olava, Lars Lillo Stenberg, Silje Nergaard, Ingrid Bjørnov, Penthouse Playboys og Nils Petter Molvær. Hvordan er det mulig?

LES OGSÅ: Svev med Bjørnov, Lillos, Penthouse og..

Ganske utrolig

– Vi har på kort tid fått mange gode kontakter i musikk-Oslo, og miljøet er ikke så stort. Vi har et inntrykk av at Scene Grefsenkollen er en positiv snakkis i miljøet, og det merker vi når vi tar kontakt med konsertforespørsler. Vi våger oss på stadig større navn, som det viser seg ikke utelukkende går etter de største honorarene, men som kommer og spiller fordi de har lyst. Susanne Sunfør spilte for 8000 på Øya i sommer, hos oss spiller hun for 125 heldige sjeler. Det er egentlig ganske utrolig, sier «bakmann» Thorkild Gundersen.

LES OGSÅ: Slik startet det..

Først på plakaten står Ole Paus 22. september. Deretter følger Jarle Bernhoft (23/9), Jo Nesbø (13/10), Jonas Fjeld (14/10), Susanne Sundfør (3/11), Thom Hell (4/11) og D’Sound (5/11). De fleste konsertene er allerede utsolgt, eller nærmer seg utsolgt. I tillegg blir det juleprogram med Gøran Fristorp og Bugge Wesseltoft. Billettene til dette er ennå ikke lagt ut for salg.

Ekte Oslo-folk

– Det er rett og slett et veldig hyggelig sted å spille. Jeg har aldri spilt på et sted i Oslo hvor man har så følelsen av å spille for Oslofolk, sier Jo Nesbø, som har latt seg rive såpass med at han er tilbake på Grefsenkollen i høst.

Thorkild Gundersen mener konsertscenen fortsatt er en liten hemmelighet i konsert-Oslo.

– Vi har villet lage en eksklusiv, varm liten scene hvor små og store navn kan snike seg nærmest usett opp i skogkanten, nyte en middag på det Dagens Næringsliv mener er Oslos beste restaurant, og så spille for et lokalt, entusiastisk publikum. Alle artistene har sagt de føler seg godt mottatt på Grefsenkollen, og da snakker vi om folk som er vant til å gjøre langt større konserter, i inn- og utland, sier han.

Konsertbillettene legges først ut for salg for medlemmene av listen på www.scenegrefsenkollen.no. Ikke overraskende er det disse som har fylt opp de 125 setene på de fleste av høstens konserter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere