– Enormt med kreativitet

Randi Oppedal forteller om både kreativitet og ambisjoner hos medielevene på Ullern videregående skole.

Randi Oppedal forteller om både kreativitet og ambisjoner hos medielevene på Ullern videregående skole. Foto: Foto: Ole Løkkevik

Medielinjen på Ullern videregående skole har vært populær siden starten. Randi Oppedal forteller om både kreativitet og ambisjoner.

ULLERN: Ullern videregående er en fremtidsrettet skole med variert tilbud. Studieprogrammet medier og kommunikasjon er både kreativt og veldig ambisiøst.

Medier og kommunikasjon har blitt et veldig populært studieprogram for ungdom gjennom årene. Noen velger det for å slippe unna alt som har noe med lesing og pugging å gjøre, mens andre virkelig har store drømmer om å bli journalist, fotograf, webdesigner eller lignende.

Avdelingsleder for medier og kommunikasjon, Randi Oppedal, sier at Ullern har gode lærere med høy faglig kompetanse og et godt samarbeid med elevene.

Starten til MK

I 2001 kunne elevene velge mediekunnskap som fag. De ble raskt interessert i faget, og ett år senere kunne søkere velge studieprogrammet medier og kommunikasjon.

– Første året med medielinjen ble det ikke plass til alle som søkte, så vi skjønte at dette kom til å bli en suksess. I dag har MK-elevene enormt med kreativitet og mye ambisjoner. Elevene er smarte og flere er dyktige i både mediefag og allmennfag. Vi får elevene til å sette seg mål, og å nå dem, sier Oppedal.

Harde tider

Ullern har ikke alltid vært en skole med gode resultater og høye søkertall. Gjennom tidene har skolen gjennomgått mye som har påvirket både elever, lærere og læringsmiljø. Med vaktmester på loftet som solgte kakao til elevene, en nazist rektor, innsatt av tyskerne, under 2. verdenskrig, perioder med dårlig rykte og undersøking har skolen likevel de siste årene utviklet seg positivt. Dagens moderne skole på Ullern kan vise til et sosialt fellesskap mellom de studiespesialiserende elevene, mediaelever og lærere.

– Gjennom tid har vi skapt et fellesskap med revyer, årbok, u-prosjekt, idrettsturneringer og festivaler. Vi har i tillegg husreglene, som er regler elevene må følge for at dette skal fortsette å være en god skole. Disse reglene er blant annet å komme tidsnok til timene, ha alt utstyr klart, levere arbeid i tide. En deadline er en deadline, sier Oppedal, som avslutter med at en skole må hele tiden se etter nye måter å forbedres på.

– Hvis du bare kunne sagt én ting til dem som tenker å søke seg inn på Ullern, hva ville det vært?

– Vi vil gi deg muligheten til å skape noe unikt, være med å forme fremtiden og få deg til å sette mål og hjelpe deg med å nå dem. Vi har rom for alle, og blikk for den enkelte! sier Oppedal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag