*Nettavisen* Nyheter.

– Ensidig fokus på sparing

Reagerer: Elisabeth Bøckman Foto: FOTO: ØISTEIN FLATEN

Fagforbundet mener bydelen får for lite penger og er bekymret for tjenesteproduksjonen og de ansatte.

SØNDRE NORDSTRAND: Bydelen har de siste årene kuttet kraftig i kostnadene etter flere år med store underskudd. At kuttene har gått ut over tjenestene bydelen leverer er ikke leder i Fagforbundet i bydelen, Elisabeth Bøckman, i tvil om.

– Med et ensidig fokus på å spare kroner, er vårt inntrykk at det å ikke bruke penger blir prioritert framfor for eksempel å sette inn vikar. Vi vet at for lav bemanning har ført til at tjenester er blitt avlyst eller redusert, slik at bruker ikke alltid får de tjenester de har vedtak om. Dette fører til stor slitasje på de ansatte, sier hun.

Bydelen skal nå gå gjennom alle vedtak for å redusere omfang av tjenestene som gis og Bøckman mener kvaliteten vil bli dårligere.

– Dette kan nok også være med på å redusere tilfredsheten. Vi mener at de økonomiske rammene til bydelen er for små når det gjelder å møte behovene som brukerne har. Denne situasjonen stiller høye krav til ledelsen, slik at brukerne får det de skal ha og de ansatte får et arbeidsmiljø der de opplever at de gjør en god jobb, selv om rammene er trange, sier Bøckman.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.