*Nettavisen* Nyheter.

– Er det foreldrenes jobb å be om skolepenger?

STÅR PÅ: FAUene og koordinator Sven Erik Berget står på for skolesaken.. –Er det foreldrene som skal be om skolepenger, spør Berget - her ved Engebråten. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

– Ser Utdanningsetaten på det som foreldrenes oppgave å be om penger til gjennomføring av bystyrevedtaket om å bygge ut Engebråten? spør FAU-koordinator Sven Erik Berget.

Klikk på bildet for å forstørre.

REVET: De "midlertidige" brakkene ved Grefsen vgs.(snart Grefsen ungdomsskole) ble endelig revet denne uken, etter å ha fungert som skolebygg siden 1954 (!). Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS/GREFSEN: I januar 2010 vedtok bystyret at Engebråten skole skal videreføres med det elevtall skolen har i dag, og at brakkene skal erstattes med permanente bygg. Men avdelingsdirektør for skoleanlegg, Harald Øvland, sier ikke noe om når en permanent utbygging kan starte.

Ikke et kapasitetsspørsmål

– Permanent utbygging av Engebråten skole er ikke et kapasitetsspørsmål, ettersom det allerede står paviljonger der. En eventuell permanent utbygging av skolen må bystyret behandle i budsjettsammenheng, sier Øvland,og legger til at de nye paviljongene (per i dag Kjelsås skole) er i god stand og planlagt benyttet av Grefsen skole fram til 2014 og ”…kan deretter bli stående”.

Ifølge Øvland er de gamle paviljongene som benyttes av Engebråten skole i dag, planlagt revet, den ene fra skolestart 2012.

LES OGSÅ: Må Engebråten splitte klassene?

Ansvar og plikt

Utdanningsetatens (UDE) uttalelser får FAUene (ved barneskolene Disen, Grefsen, Kjelsås, Maridalen og Engebråten) ved koordinator Sven Erik Berget til å reagere.

– Bystyret må behandle en permanent utbygging i budsjettsammenheng. Men siden det fins et klart bystyrevedtak om at planleggingen av permanent utbygging av Engebråten skal starte, mener vi det er UDEs ansvar og plikt å be om penger til å starte denne planleggingen, hvis de ikke har tilstrekkelig med midler gjennom ordinære budsjettrammer. Eller mener etaten at det er vi foreldrene som skal be om budsjettpenger til gjennomføringen av vedtaket? Så langt vi kan se har ikke etaten startet planleggingen av Engebråtenutbyggingen, men det forventer vi at etaten nå gjør, sier Berget

Kapasitet foran kvalitet?

– Og å si at den permanente utbyggingen ikke dreier seg om kapasitetsspørsmål, kan synes som om utdanningsetaten ser helt bort fra kvaliteten på skolebyggene, og kun tenker kapasitet. - holder det nå med et tak og fire vegger for å kalle det et skolebygg? Og så kan man jo lure på hva som planlegges der Kjelsås skole holder til i dag – for ifølge Øvland skal jo disse bli stående også etter at Grefsen barneskole flytter tilbake i 2014.

LES OGSÅ: Så høyt sikter Engebråtens nye rektor

FAUene har også hatt deputasjon på Rådhuset og bedt om at det blir lagt inn merknad om å følge opp planen om permanent utbygging av Engebråten i skolebehovsplanen som etter planen skal vedtas av bystyret 14. desember.

Avisen har etter intervjuet med Berget, vært i kontakt med utdanningsetaten, men etaten ønsker ikke ytterligere å kommentere saken.

Les også fra Engebråten:

"Alle" skal til Engebråten

Krisen avblåst – alle skal til Engebråten

– Sett Engebråten på planen!

– Flere elever uten Engebråten-plass

Uholdbare forhold for på Engebråten

Stenger brakker på Engebråten

Ja til utbygging av Engebråten

– Dette skal vi få til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.