RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Er det fra Harald? Kong Harald?


Karen Fjelddahl (100) med byrådsleder Stian Berger Røsland, datteren Brit, og oldebarnet Marthe (5). Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Karen Fjelddahl (100) med byrådsleder Stian Berger Røsland, datteren Brit, og oldebarnet Marthe (5). Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Karen Fjelddahl kunne ikke skjønne hvorfor det var så mye oppstyr rundt hennes 100-årsdag.

TÅSEN: Men fredag kom barn, barnebarn, oldebarn, tidligere naboer, og til og med byrådslederen i Oslo for å gratulere jubilanten på Tåsenhjemmet.

Da byrådsleder Stian Berger Røsland (H) leste opp gratulasjonstelegrammet med de beste ønsker for dagen fra «Harald Rex», klarte ikke 100-åringen å holde tårene tilbake.

– Er det fra Harald? Kong Harald? spurte Fjelddahl.

– Stort

– Hvordan er det å bli gratulert av både byrådslederen og av Kongen?

– Det føles veldig stort. Jeg kan ikke helt skjønne hvorfor de gjør så stor stas på meg. Det er ikke lett å ta imot alt. Jeg blir rørt, sier jubilanten.

Til Tåsenhjemmet kom Karens barnebarn reisende helt fra Hong Kong, Paris og Göteborg. Oldebarnet Marthe (5) hadde fløyet fra Ålesund sammen med pappaen sin for å feire oldemor.

– Det er veldig hyggelig at familien kommer reisende fra hele verden for å være med på dette, sier datteren Brit Fjelddahl, som bor i barndomshjemmet på Ullevål.

Hemmeligheten

Karen Fjelddahl ble født i Porsgrunn, yngst av syv søsken. I 1940 flyttet hun til Oslo og Ullevål. I mange år var hun formann i Vestre Aker husmorlag. I voksen alder ble hun ansatt i motehuset Hoff, der hun jobbet til hun fylte 75 år.

På spørsmål om hva som er hemmeligheten bak det å bli 100 år, har Karen en grei oppskrift.

– Ja, hva skal jeg svare da? Det må vel være å drikke ett glass rødvin hver dag, smiler hun.

Imponert byrådsleder

Egentlig var det Fabian Stang som skulle besøkt 100-årsjubilanten. Men da ordføreren måtte melde avbud, steppet byrådslederen inn.

– Kommunen synes det er veldig hyggelig å kunne gjøre stas på dem som fyller 100 år. Ordføreren eller byrådslederen prøver å komme på besøk og gratulere, sier Røsland.

I møte med Karen Fjelddahl ble Røsland tydelig imponert.

– Det er inspirerende å møte mennesker som henne, og tenke på at det går an å oppnå en slik alder. Hun kunne fortelle i detalj om da hun flyttet til Oslo i 1940, sier Røsland.

Byrådslederen kom til Tåsenhjemmet direkte fra Lilleborg sykehjem, der han hadde feiret 101-årsdagen til en av beboerne.

– Hun tok imot oss med å demonstrere bruk av ergometersykkel! Det er imponerende, sier Røsland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere