RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Er innstilt på å stille oss i kø


Men med fyr på peisen blir de gamle husene varme. Harald Giæver Sundøy synes Skar leir er et fantastisk område. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Men med fyr på peisen blir de gamle husene varme. Harald Giæver Sundøy synes Skar leir er et fantastisk område. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
– Vi tror ikke at vi har førsterett på Skar leir, bare fordi vi har okkupert det, sier Harald Giæver Sundøy (19).

SKAR LEIR: Pressetalsmannen for gruppa på 15 som har bosatt seg i leiren, tror kommunen vil "komme til fornuft" og snakke med innflytterne etter hvert.

LES OGSÅ: Byrådet: Flytt ut!

– Vi har jo de samme ønskene med stedet. Når de ser det håper jeg at de vil snakke med oss, sier Sundøy.

Prosjektet

Okkupasjonen har flere hensikter, ifølge Sundøy: Å ta i bruk tomme hus i forfall, leve miljøvennlig og skape en økologisk bosetting med mindre forbruk, sette fokus på Oslos sosiale boligpolitikk og å få mer liv i Maridalen, gjennom å opprette et sted der folk kan møtes.

– Det er bedre at det bor folk her, enn at de bor under broer i sentrum, sier Sundøy, men understreker at gruppen er vidt sammensatt, både i bakgrunn og alder. I tillegg til dem som har flyttet inn skal det være om lag 15 flere som også er med på det bosetterne kaller prosjektet Skar, men som ikke selv bor der.

– Jeg kunne fortsatt ha bodd hjemme hos moren min, men etter hvert er det på tide å flytte ut, sier Sundøy, som selv går på skole.

Andre NAB treffer inne på leirområdet oppgir å være snekkere og studenter.

- Ikke ta seg til rette

– De som bor her nå er snille, hyggelige og engasjerte folk som har tro på det prosjektet vi vil sette i gang. Så snart det blir mulig vil vi begynne å dyrke vår egen mat. Husene er i dårlig stand, men vi har tettet vinduer, og til våren vil vi sette i gang og pusse opp husene.

Sundøy har stor forståelse for dem som er kritiske til okkupasjonen, og har fulgt med på debatten på Nab.no.

– Ja, selvfølgelig skjønner jeg det. Men vi tror ikke at vi bare kan ta oss til rette fordi vi har okkupert stedet. Så snart kommunen legger frem planer for hva de vil med stedet er vi innstilt på å stille oss i kø slik som alle andre som har lyst til å være her. Vi vil at Skar skal bli et sted som er tilgjengelig for folk i Maridalen. Så egentlig tror jeg at vi og Oslo kommune er ganske enige.

HER FINNER DU FLERE SAKER OM SKAR-OKKUPASJONEN: Er det greit?


Bli fan av Nordre Aker Budstikke på Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere