RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Er så redde når barna krysser veien


BER OM Hjelp: Constantin Johansen (beboer i Solåsen), Marit Marveng (styremedlem i Solåsen 2) og Naeem Iqbal (styreleder i Solåsen 1) er hver eneste dag redd det skal skje en ulykke når bilene kjører inn i Lofsrudhøgda fra Lofsrudveien. De vil ha gangfelt ved utkjørselen fra Solåsen og parkering forbudt-skilt langs veien. Foto: Aina Moberg
BER OM Hjelp: Constantin Johansen (beboer i Solåsen), Marit Marveng (styremedlem i Solåsen 2) og Naeem Iqbal (styreleder i Solåsen 1) er hver eneste dag redd det skal skje en ulykke når bilene kjører inn i Lofsrudhøgda fra Lofsrudveien. De vil ha gangfelt ved utkjørselen fra Solåsen og parkering forbudt-skilt langs veien. Foto: Aina Moberg
Beboere i Solåsen har i årevis bedt om gangfelt og parkering forbudt-skilt i Lofsrudhøgda. Uten hell.

MORTENSRUD: – Det skjer nestenulykker her hver eneste dag, og ulykker ofte. Vi er så redde når barna våre krysser veien, at vi er desperate for å få hjelp, sier Constantin Johansen.

Han er en av flere beboere fra de 200 leilighetene i Solåsen som har henvendt seg til politiet for å gjøre Lofsrudhøgda, en blindvei med to skoler og tre barnehager, tryggere for myke trafikanter.

– Selv om det er 30 kilometers fartsgrense, kommer bilene susende rundt svingen fra Lofsrudveien, og ser ikke fotgjengere som kommer ut fra Solåsen, fastslår Johansen.

– Parkerte lastebiler tett opptil utkjørselen på høyre side stenger utsikten for de som vil krysse veien over til fortauet. Det er livsfarlig, sier Naeem Iqbal, styreleder i Solåsen 1.

LES OGSÅ: Tirsdag stenger postkontoret på Holmlia

Opprørt over svar

De to mener et opphøyd gangfelt og et parkering forbudt-skilt vil gjøre situasjonen mye bedre.

– I november sendte vi søknad til trafikkplan i politiet, noe som også ble gjort av andre i 2006. Vi får til svar at på grunn av manglende ressurser kan det ta lang tid å behandle den, sier Johansen.

– Jeg er opprørt over svaret etter å ha bedt om hjelp i snart ti år. Jeg trodde Norge var en velferdsstat som kan ta vare på myke trafikanter. Må det skje en dødsulykke her før noen hører på oss, sier han.

Johansen og Iqbal mener for øvrig man må se på trafikksituasjonen i hele Lofsrudhøgda.

– Det er den eneste gatestumpen her på Mortensrud hvor det er lov å parkere langs veien. Det gjør at veien blir for smal. Når to biler møtes må enten den ene rygge eller den andre kjøre oppå fortauet. Livsfarlig, sier de to.

LES OGSÅ: Klagene avvist, ja til moské på Mortensrud

Anbefaler ikke gangfelt

Nordstrands Blad har overbrakt deres ønsker til pressetalsmann Odd Bratteberg i Bymiljøetaten.

– Vi gjennomgår nå bydelene, blant andre Søndre Nordstrand, for å lage en plan for supplering av flere humper og redusering av fartsgrenser. I den forbindelse blir det vurdert om det kan være aktuelt med en hump ved den private atkomsten i Lofsrudhøgda, sier han.

Men, han legger til at Bymiljøetaten ikke anbefaler gangfelt her.

– Fotgjengere er normalt mer forsiktige og ser seg bedre for ved kryssing av vei når det ikke er etablert gangfelt, sier Bratteberg.

Når det gjelder gateparkering, sier han:

– I Lofsrudhøgda foregår så å si all parkering utenfor asfaltert vei. Eventuell skilting med parkering forbudt vil kun gjelde for kjøretøy som står med ett eller flere jul på asfaltert veibane. Det er politiet som er vedtaksmyndighet for skilting og som må vurdere om dette kan være aktuelt i Lofsrudhøgda.

LES OGSÅ: Regjering og amerikanere vil ha råd av barnevernet i Søndre Nordstrand

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere