*Nettavisen* Nyheter.

– Et åpent sted for nærmiljøet

– Aller helst vil jeg fylle huset med aktivitet døgnet rundt, sier Un-Magritt Nordeth. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Kunstnerisk leder Un-Magritt Nordseth vil at Dansens Hus skal være et levende sted for lokalbefolkningen.

LØKKA: – Dansens Hus ønsker å bety noe for lokalmiljøet. Det viktigste er selvfølgelig at lokalbefolkningen har lyst til å se forestillingene våre, men på sikt vil vi også være noe mer enn det, sier kunsterisk leder Un-Magritt Nordsett.

Tilbud til store og små

Blant tilbudene Dansens Hus har til lokalbefolkningen i løpet av våresesongen, er en danseworkshop i vinterferien. Her kan skoleungdom i nærmiljøet, helt gratis, lære break og hiphop.

– Vi vil være et åpent sted for nærmiljøet, både for ungdom, barn og hele familien. Selv synes jeg Dansens Hus er et av Oslos kuleste steder. Det er viktig for oss at det er et levende sted – et sted med lav terskel der vi stadig er i dialog med publikum. Aller helst vil jeg fylle huset med aktivitet døgnet rundt, ler Nordeth.

Eksklusiv forestilling

Fredag 21. januar har forestillingen «Babel» premiere, en forestilling Norseth selv er veldig stolt av å ha fått til Dansens Hus og Løkka.

– Vi er de første i hele Norden som kan vise denne forestilingen for publikum. Tidligere har den blitt vist på alle de store scenene i Europa på scener som tar over tusen publikummere. Her, med våre vel 300 plasser, får publikum muligheten til å oppleve en helt unik og eksklusiv forestilling

Siden Norseth 1. august tiltrådte stillingen som ny kunstnerisk leder ved Dansen Hus, har hun jaktet på å få «Babel».

– Det blir en største forestillingen vi har hatt på huset: 18 mennesker på scenen, 13 nasjonaliteter, 15 språk og 7 religioner.

Koreografen Sidi Larbi Chercaoui vokste opp med belgisk mor og marokkansk far. Han kjenner til de dype motsetninger det er å leve med to kulturer. Sammen med koreograf Damien Jalet kommuniserer forestillingen denne forbindelsen mellom øst og vest.

– Forestillingen berører kulturelle motsetninger. CJP uttalte at hvis Gud fantes hadde han skapt disse koreografene, forteller Nordseth.

– Nyt det!

Hun forteller at den røde tråden i vårens program er bruken av virkemidler som film, tekst, bilder og levende musikk, i tillegg til dansen. Selvfølgelig er alle forestillingene også ispedd en god porsjon kjærlighet.

– Oftest trenger man ikke å forstå så mye når man kommer hit for å se en forestilling. Du kan rett og slett bare ta imot og nyte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag