– Et hån mot de eldre

– Gi heller bedre tilbud på alle sykehjem, mener Arbeiderpartiets Trond Jensrud. Arkivfoto

– Gi heller bedre tilbud på alle sykehjem, mener Arbeiderpartiets Trond Jensrud. Arkivfoto

– Det er i utgangspunktet veldig flott at byråd Listhaug (Frp) ønsker å satse mer på kvalitet i Oslos sykehjem. Men måten hun legger dette opp på er i realiteten et hån mot de gamle, sier Trond Jensrud (A), nestleder i finanskomiteen.

OSLO: Han kaller planene å gjøre ett av byens sykehjem om til Lottehjem «en billig PR-jippo» fra Frp-byråden.

– Hvis det er slik at Listhaug mener at det er bra med «Lotte-modellen» er det jo ingen grunn til at den bare skal kunne innføres enten ved Økern sykehjem, Lilleborg sykehjem eller ved Nordseter sykehjem. Mener hun at dette gjør tilbudet bedre for de eldre så bør det jo innføres alle tre steder, sier Trond Jensrud.

Han mener Lotte-modellen bare er én av flere måter å gi sykehjemmene mulighet til å bedre kvaliteten.

– Arbeiderpartiet forslo i budsjettet både for inneværende år mer penger til kvalitet og bemanning ved Oslos sykehjem. Det vil vi også foreslå i forbindelse med budsjettbehandlingen for neste år sier Trond Jensrud.

– Jeg tror det er slik at de aller fleste sykehjemmene i Oslo har tilbud om mat utenom de fleste tilbudene og at de har planer for hvordan de kan gjøre tilbudet enda bedre. Det de mangler er penger til de små ekstratiltakene, sier Jensrud, som ikke ser noen grunn til at dette skal være forbeholdt noen utvalgte beboere.

– Når budsjettet til Oslos sykehjem er på fire milliarder kroner er det selvsagt bare tull og tøys at tre sykehjem må kjempe om småkroner for å få lov å bedre kvaliteten på tilbudet til beboerne. Hadde hun vært genuint interessert i å bedre kvaliteten på tilbudet til de eldre i Oslo, vil det vært satt av penger til slike tiltak ved alle byens sykehjem, sier Jensrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.