*Nettavisen* Nyheter.

– Et intimt storsenter

Olav Thon hos Storos nye fiskehandler. Her sammen med Sissel Berdal Haga. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Olav Thon fikk ordførerhjelp til å åpne Storosenteret – en viktig institusjon i byen, mener Fabian Stang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Petter Sandberg, Nicholas Baanerud og Karl Anders Sundeman var imponerte over det nye senteret. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Klikk på bildet for å forstørre.

Olav Thon og Fabian Stang klippet sammen over snoren. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Klikk på bildet for å forstørre.

Olav Thon og senterdirektør Unni Merethe Aasgaard. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

SE FLERE BILDER HER!

STORO: Til hornmusikk fra Kampen Janitsjar klippet eiendomskongen og ordføreren sammen båndet som markerte at tre års byggeoperiode er over. Med 120 butikker og tjenestesteder er Storo størst i Oslo.

- Dette er som et barn du har gått og ventet på i ti år. Plutselig er det her! sa en storfornøyd Thon.

100.000 kroner i gave

- Det har vært en krevende byggeperiode. Planleggingen pågikk i mange år. Vi har til og med måtte støpe fundamentet på nytt for at det skal tåle et jordskjelv, selv om slikt ikke forekommer ofte her, fortalte Thon, og takket både kunder og ansatte for tålmodigheten.

Som takk fikk senteret 100.000 kroner til å bruke på fest. Pengene vil nok gå til vinterballet for de ansatte, avslører senterdirektør Unni Merethe Aasgaard.

LES OGSÅ: Søstre satser på Storo

Storo på toppen

I buketten av kjøpesentre tilhørene Olav Thon Gruppen, plasserer ”sjefen sjøl” Storosenteret helt i toppen av listen.

-Storo har ligget helt i omsetningstoppen per kvadratmeter. Jeg håper jo det vil fortsette, selv om det nå er ganske mange flere kvadratmeter å selge på, smilte Thon lurt. Så legger han til:

-Jeg har opplevd Storo som et intimt storsenter. Hit kommer folk for å møte hverandre, sier Thon.

SE FLERE BILDER VED Å KLIKKE HER!

Fyller sosial funksjon

Det er ordføreren enig i.

- Det snåle med storbyen er at mange mennesker føler seg ensomme, selv om vi bor tett. Det er en stor utfordring vi har i dag. For mange virker kjøpesentrene som møteplasser - de har en sosial funksjon. Den funksjonen torgene hadde i gamle dager, sier Stang.

- Organisasjoner som Lions og Rotary bruker jo kjøpesentrene som arena for å nå ut til folk.

- Har du funnet deg en favorittforretning her allerede?

- Det er jo et stort utvalg her. Det er fint at de har fått plass til flere spesialforretninger, og ikke bare de store kjedene, selv om det ikke er noe galt i dem. Fiskeutsalget likte jeg veldig godt, sier Stang.

LES OGSÅ: Vil gjøre Storo til byens mote-mekka

Mindre trafikkproblemer

Også Kjelsås-beboer og byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen fant veien til Storo på åpningsdagen.

– Jeg er glad for at det har blitt etablert en trafikkløsning der man separere inn- og utkjørsel til senteret. Mange var jo bekymret for at et større Storosenter skulle forverre trafikksituasjonen i området. Nå har vi fått en løsning som ikke legger ytterligere press på Storokrysset. Når det er sagt er det byutviklingsmessig veldig riktig å satse på kjøpesenter på Storo. Det ligger godt til rette langs ring 3. Utbyggingen av Nydalen, ikke minst med t-baneringen, har ført Nydalen nærmere sentrum, sier Fredriksen.

"Starstruck"

Også kundene så ut til å være fornøyde. Seks år gamle Thomas var på senteret med mamma Pernille Pettersen, og gledet seg til å se i kiosken. Venninnene Mariett Trøen og Signe Sohlman hadde spasert fra Årvoll for å ta senteret i nærmere øyesyn. Mens Grefsen-guttene Petter Sandberg, Nicholas Baanerud og Karl Anders Sundeman var måløse av beundring.

- Jeg hadde ikke ventet at det skulle bli så stort, og så bra. Jeg er skikkelig overrasket, sier Nicholas og ser seg rundt.

På spørsmål om hvilke butikker de er mest forsnøyd med å få på senteret, ramser de opp McDonald`s, Platekompaniet og Spaceworld. Men så kommer selveste Olav Thon forbi, og gutta blir en smule ”starstruck”.

De tar mot til seg og gratulerer Thon med kjøpesenteret, og Thon takker og som smiler som en stolt far.

SE FLERE BILDER VED Å KLIKKE HER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.