RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Et sakralt fristed


Kunstner og healer: Frank Solhaug har tatt med seg healer og klarsynt Ann-Helen Gustavsen på årets utstilling. FOTO: ELISABETH C. WANG
Kunstner og healer: Frank Solhaug har tatt med seg healer og klarsynt Ann-Helen Gustavsen på årets utstilling. FOTO: ELISABETH C. WANG
Han er fortsatt lysets kriger og stadig på jakt etter magi. Denne gangen hadde Solhaug med seg klarsynt og healer Ann-Helen Gustavsen.

SØRKEDALEN: – Vi har jobbet sammen tidligere med rensing av hus. Vi jobber jo med energier begge to. Jeg tar det åndelige inn i bildene mine og bildet blir på den måten healing, sier Solhaug.

Eget uttrykk

Tittelen på årets utstilling “Når vinden synger salmer” forteller raskt at Solhaug fortsatt er en spirituell kunstner med et uttrykk, som han selv sier, ligger i grenseland mellom skulptur og maleri. Og det er nettopp denne kombinasjonen som gjør Solhaugs kunst så gjenkjennelig.

– Jeg er opptatt av lyset i bildene mine og jeg har i den senere tiden brukt mye svart og hvitt. Mørkets mystikk, sier han og skuer utover i rommet.

– Aldri en skisse

Måten bildene er laget på gir en følelse av at motivet kommer mot deg. Blikk som følger, farger og kontraster som skriker etter oppmerksomhet.

– Jeg har aldri laget en skisse. Ideen har jeg i hodet og så settes prosessen i gang. Det handler både om riktig bakgrunn og om skulpturen som skal være sentral. Blant materialene jeg bruker er tre, leire, støpenetting og stoff, forteller Solhaug.

Den tredimensjonale effekten er sentral.

– Her kan du se, dette er “Dragefugl”. Her har jeg valgt å fokusere mer på selve skulpturen enn på bakgrunnen. Det gir et sterkere uttrykk, sier han.

Energi og balanse

I galleri Fjøset på Bogstad har publikum allerede begynt å vise sin interesse. Og Gustavsens stand med både Chakraoljer og healingsmykker vekker oppsikt.

– Hvert smykke inneholder naturlige plantefarger, planteoljer og Phytosonus plantelyder. Smykkene fungere sånn at når energien i smykket har overført det du trenger vil fargene forsvinne. Etter hvert som energiene/fargene brukes opp, erstattes smykke med et nytt, forteller Gustavsen.

20 bilder henger side om side på veggene inne på Bogstad Gård. Og kunstneren selv har tro på at publikum vil legge turen innom.

– Det har pleid å være godt med besøk når jeg har hatt utstillinger her tidligere, så jeg er absolutt positiv, avslutter Solhaug.

Utstillingen står til søndag. Se mer på: franksolhaug.dinstudio.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere