RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Et særegent senter


Tor Andreassen som driver Tøyen kiosk er opptatt av at senteret skal beholde sitt særpreg, men at det er nødvendig med mer balanse i brukergruppene enn i dag. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Tor Andreassen som driver Tøyen kiosk er opptatt av at senteret skal beholde sitt særpreg, men at det er nødvendig med mer balanse i brukergruppene enn i dag. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Tøyensenteret behøver ikke ligne alle andre sentre, mener Tor Andreassen, innehaveren av senterets kiosk. Avdelingsleder Anita Harby på biblioteket er enig – det er mange problemer, men mangfoldet er det ikke noe å si på, mener hun.

TØYEN: I kiosken på Tøyensenteret er det hektisk. Innehaveren og en ansatt har hendene fulle med spillekuponger av alle slag samtidig som de slår av en prat med faste kunder. Det er en hyggelig stemning der; folk virker rolige og fornøyde både foran og bak disken.

– Jeg er litt redd for hva de egentlig mener når de snakker om å utvikle senteret, sier Andreassen.

– Det er klart det er problemer her, men vi må huske på at vi må ha rom for alle slags folk. Men det er også viktig med en balanse, det bør ikke være for mye av det ene eller det andre. Senteret er særegent, jeg er opptatt av å beholde det, ikke forandre for mye. Alle sentre behøver ikke være overbyggede og ligne hverandre. Tøyensenteret er et nærsenter. Jeg ønsker meg flest mulig servicefunksjoner her. Alminnelig daglig handel som optiker, parfymeri, jernvare og utstyrs- og tekstilforretninger er viktig å ha her.

Alvorlige episoder

– Det kommer flere og flere hjelpetrengende på senteret, sier Anita Harby.

– Det er klart det blir problemer av det. Hun er ikke enig med bydelsdirektøren i at så mange tjenester og sosiale tiltak skal samles på ett sted.

– Vi merker tydelig rusmisbrukerne i området, spesielt i sommer da MAR i en periode hadde feriestengt var det flere alvorlige episoder, blant annet med overdoser på toalettet.

Biblioteket har et tett samarbeid med vekterne, men tjenesten er i dag ikke omfattende nok, mener hun. Men dette jobbes det med. På biblioteket tolerer de ikke plagsom og truende oppførsel, uakseptable episoder blir politianmeldt.

– Uansett, biblioteket bør være her, det er sentralt og bra for lokalbefolkningen. Vi vil ikke flytte på oss, men ønsker tvert i mot å utvide, sier Harby.

Mange muligheter

Så har de da også kommet med flere innspill i forbindelse med det man kaller en revitalisering av senteret. Utvidet åpningstid, utvidede lokaler, prosjekt rettet mot innvandrerkvinner med barn er noe det jobbes med. Biblioteket er i forhandlinger med gårdeier om å overta lokalene til Nille som ligger vegg i vegg da disse skal flytte ut.

Lykkes de med det ønsker de å utvide biblioteket med en egen barneavdeling.

– Personalressurser og budsjett setter grenser, mener hun, men det er alltid mulig å få til noe. For eksempel har de foreslått kino på senteret, jevnlige litteraturkvelder i biblioteket, spillkvelder for barn og unge og dataopplæring for bydelens befolkning, spesielt innvandrere og eldre. Som attraktive leietakere i senteret foreslår de treningssenter, en lekker kaffebar og kafé med god mat. Tilbudene til rusavhengige bør flyttes og både Tøyen t-banestasjon og senteret bør pusses opp. Vektertjenesten må styrkes, og tryggheten må sikres med mer synlig politi.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere