*Nettavisen* Nyheter.

– Et sted å roe ned tempoet

Tryllerier: Magiker Jan Crosby underholdt på 40-årsfesten til fritidsklubben på Rødtvet til begeistring fra barna og ungdommene. Foto: Claus Kvasnes Foto: Foto: Claus Kvasnes

Fritidsklubben Stedda skal være et sosialt og roligere alternativ i de unges hektiske hverdag, mener leder Claus Kvasnes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Drivere: Claus Kvasnes og Rolf-Arne Hansen (bildet), Morten Kristiansen, Lena Pedersen og Sara Edvardsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Liker seg på stedda: Oliver Johansen og Moa Azzouzi er to av dem som går ofte på klubben.

Klikk på bildet for å forstørre.

Populære: Hip hoperne Omar & Fabe fra Sandvika var populære blant de unge på Stedda.

RØDTVET: Forrige tirsdag var omkring 180 voksne og barn samlet på fritidsklubben «Et sted å være» – bedre kjent som Stedda.
Tryllekunstner, grilling og hip hop-show var blant annet på programmet da de feiret at det var 40 år siden klubben på Rødtvet åpnet for aller første gang.

– Det var bråk, hærverk og rus i området som førte til at Stedda ble startet den gangen, forteller en av klubblederne, Claus Kvasnes.

Det var stor dugnadsinnsats og initiativ fra daværende skolestyrer Bjørn Hansen som sørget for at klubben kunne åpne. Og også i dag drives den på dugnad og med støttespillere som Rødtvet borettslag, Lions, Sparebankstiftelsen DNB og bydelen.

Hver uke er mellom 50 og 70 barn og unge fra fjerdeklasse og oppover innom klubben som er åpen tirsdager.

Får vært sammen

Til tross for at det i dag finnes både Aktivitetsskole og mange andre fritidstilbud i området, er det fortsatt et stort behov for Stedda, ifølge Kvasnes.

– Jeg tror klubben er viktigere enn noen gang. Ungene trenger et sted å hvile, de har jo nesten ikke tid til å stoppe opp for å puste nå for tida. Dessuten er dette et sted der de som ikke er gode nok ikke skvises ut. Og det er jo ikke alle som liker å spille fotball.

Her kan ungdommene for eksempel spille biljard, danse eller bare være sammen.

– Her har vi PC-spill der de hopper og får vært i aktivitet, i stedet for å sitte alene foran skjermen på hvert sitt rom, sier lederen.

Les også: Ung på Ullevål? Da har du nok savnet dette!

Trenger regler

Kvasnes er én av flere frivillige og han har drevet klubben i snart 25 år. Lederen mener det er bra at de unge har et sted der de blir sett.

– Vi opplever at noen som ikke har så godt forhold til skolen, kan blomstre hos oss. Vi har mer tid til dem. Den verste pøbelen kan gjøre en god jobb hvis han for eksempel får ansvar for å være DJ, sier Kvasnes.

Han tror også ungdommene liker regler.

– Her kan vi snakke til dem og holde de litt i øra.

Foruten klubben driver de villmarksklubben Lille ulv som drar på kanoturer og overnattinger ute.

– Vi håper å kunne dra enda mer på tur fremover, særlig fordi det er ekstra stas for de litt eldre ungdommene, sier Kvasnes til Lokalavisen Groruddalen.

Les også: Danser på Romsås med Oslofondet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag