– Et tidsspørsmål før det skjer en ulykke

FORBANNET: FAU-leder på Rødtvet Adsis Gudmundsdottir fortviler over trafikkaos ved Rødtvet skole.

FORBANNET: FAU-leder på Rødtvet Adsis Gudmundsdottir fortviler over trafikkaos ved Rødtvet skole. Foto: FOTO: JULIE MESSEL

FAU ved Rødtvet skole frykter trafikkaos i Sandåsveien skal føre til ulykker.

HELLHETLIG: – Utbyggerne må tenke helhetlig, sier rektor Øyvind Bibow Hansen. FOTO: JULIE MESSEL Foto: Julie Messel

RØDTVET: – Trafikksituasjonen ved skolen har vært et problem i mange år. Sandåsveien er i praksis en gate med kun én fil, fordi den har gateparkering. Folk må kjøre på fortauet når de møter motgående biler. Det er mildt sagt uoversiktelig for barneskoleelever, sier leder i foreldreutvalget FAU ved Rødtvet skole, Adsis Gudmundsdottir.FAU har tidligre vært i kontakt med både politi og samferdselsetaten, uten hell.

Uoversiktlig

Med beboerparkering på den ene siden av veien, gateparkering på den andre, og trafikk til og fra Kiwi litt lenger bort i gata, er det mye biler ved Rødtvet skole morgen og ettermiddag.

– Vi ønsker oss parkeringforbud mellom klokken 07 og 16 i gata, sier FAU-lederen.

Etter at utdanningsetaten ifjor vedtok å utvide Rødtvet skole med 240 elever, blir ikke trafikksikkerheten akkurat bedre for elevene på skolen.

– I utgangspunktet er vi svært positive til utbyggingnen. Da får vi tilbake musikkrommet og naturfagsrommet, og aktivitetsskolen får langt bedre plass enn de har i dag. Prosessen er vi derimot ikke like fornøyde med. Dessuten har vi ønsket oss en skikkelig trafikkplan, og hadde ønsket oss enveiskjøring i Sandåsveien, slik at biler ikke ble nødt til å kjøre på fortauet og på den måten skape ytterligere farlige situasjoner, sier Gudmundsdottir.

Helhetlig

Hun får støtte av rektor ved skolen, Øyvind Bibow Hansen.

– Trafikksituasjonen har stått på dagsorden i mange år, sier han.

– Vi synes det er svært viktig at utbygger tenker helhetlig i forbindelse med utbyggingen av skolen. Vi har meldt inn våre ønsker til utdanningsetaten om dette, sier rektor.

Han har forståelse for at barn som ikke bor rett ved skolen blir kjørt.

– Dette er et boligområde, med smale gater og gateparkering. Da blir det lett mye biler og lite oversiktlig, sier Hansen.

Han håper uansett utbyggingen av skolen ikke vil få ytterligere trafikale konsekvenser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.