RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Etter en uke skjønte jeg at noe var galt


OPP- OG NEDTURER: Kristoffer Hæstad etter et tap mot Stabæk.
OPP- OG NEDTURER: Kristoffer Hæstad etter et tap mot Stabæk. Foto: Arkivfoto: Alice Johansen
Returen til Vålerenga ble ikke helt slik Kjetil Rekdal så for seg.

VALLE: Underskudd på 23 millioner, lønnskutt, nedrykkskamp og nedbemmanning. 2013 var et tungt år for Vålerenga.

En rekke profilerte spillere har forlatt klubben og blitt erstattet av flere spennende unggutter i vinter. Kjetil Rekdal og Vålerenga står forholdsvis støtt i stormen.

Hvilken plass havner Vålerenga på i 2014? Tipp her!

Les også: Kjetil Rekdal om tabellplassering og FFK-kampen

– Så det etter én uke

Trenerprofilen innrømmer overfor Nettavisen at returen til klubben i hans hjerte ikke ble helt slik han hadde sett for seg.

– Det ble ikke sånn som jeg trodde det skulle bli, men når du er ansatt, får du akseptere at det er sånn og gjøre det beste ut av situasjonen, sier en ærlig Kjetil Rekdal etter at enda en treningsøkt er lagt ned på Valle.

For et drøyt år siden ble han tatt imot som en helt av Klanen, da han ble presentert som Martin Andresens arvtaker. Etter å ha skrapt litt på fasaden fant imidlertid Rekdal fort ut av ikke alt var som det skulle i Oslo-klubben. På spørsmål om han visste hvor dårlig det sto til økonomisk da han tok over, svarer Rekdal blankt nei.

Det er vel ingen klubb i Norge som har en sånn dynamisk kraft som Vålerenga når det begynner å gå den rette veien. 

– Etter én uke så jeg at det ikke er mulig å drive en fotballklubb slik som dette hadde blitt drevet. Det måtte gjøres mange ting for å få dette på fote igjen. Det var ikke så vanskelig å akseptere at vi måtte skifte kurs og akseptere at lovnadene om det du skulle få, ble brukt på noe annet, sier Rekdal.

– Så du var aldri i nærheten av å ta hatten din og gå, da du fant ut hvordan det sto til økonomisk?

– Nei, den tanken var jeg aldri inne på. Det har å gjøre med at Vålerenga er en veldig spesiell klubb for min del og. En klubb jeg har vært veldig glad i etter de årene jeg har vært her. Den opplevelsen jeg hadde på Bislett som 11-åring eller hva det var for noe, den satt i. Det gjør på en måte at du følelsesmessig er veldig sugd inn i dette. Da har du veldig lyst til å lykkes med det, samme hvor vanskelig det er. Så vet du at det sikkert er delte meninger om min vei også.

Les og se video: Engas unggutter slo Fredrikstad

– Lykkes vi, eksploderer ting rundt oss

Per dags dato står Vålerenga fremdeles uten hovedsponsor, og Rekdal erkjenner at den største utfordringen for øyeblikket ligger på inntektssiden. Han er opptatt av at folk skal engasjere seg i Vålerenga igjen.

– Vi må lete etter den kursen som gjør at folk blir engasjert i Vålerenga, gi positive opplevelser og få folk tilbake på kamp. Da tror jeg dette kan skyte fart veldig raskt hvis vi klarer å vise sportslig framgang, sier han til Nettavisen.

Og få vet bedre enn Kjetil Rekdal at dersom Vålerenga begynner å skyte fart, da går det plutselig fryktelig fort.

– Det er vel ingen klubb i Norge som har en sånn dynamisk kraft som Vålerenga når det begynner å gå den rette veien. Da eksploderer ganske mye rundt oss.

Les også: Her er Engas nye drakter

– Vi har troa, det er jo derfor vi holder på med dette. Vi har kommet et stykke på veien, men vi er bare nødt til å bruke den tida vi trenger. Uansett om vi vil eller ikke og uansett hvordan omverden bedømmer oss. Vi må være lojale mot den kursen vi har begynt på.

Selv om Vålerenga ble tvunget ut på den kursen klubben nå er inne på, er Rekdal klar på at det i grunnen var noe de selv ønsket til en viss grad.

– Vi har gjort en voldsom renovering av spillerstallen. Den er mye yngre og mer norsk. Vi har hentet spillere som har potensial, på den andre siden har vi mistet mange gode spillere. Den veien vi valgte, ble vi nødt til å velge, og det var for så vidt noe vi ønsket også. Så får vi se om vi kommer opp igjen på raskest mulig tid eller om vi må smøre oss med tålmodighet.

Se hele kampen mellom Strømsgodset og Vålerenga i opptak

Tilbake til 2003

Lave forventninger og økonomiske utfordringer er noe Kjetil Rekdal har vært borti i Vålerenga før. Etter at klubben med et nødskrik berget plassen i 2003, var situasjonen slett ikke ulik dagens.

– Ja, vi er litt tilbake der vi var etter 2003-sesongen – inn i en ny sesong uten særlige forventninger, med en totalrenovert spillerstall og fortsatt med økonomiske utfordringer. Situasjonen er ikke så fryktelig ulik den gangen.

I 2004 og 2005 vant Vålerenga sølv og gull ...

Les også: Vålerenga måtte selge González
 

LES FLERE SAKER FRA NETTAVISEN HER
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere