RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Etter forholdene fornøyd


 
 
– Helst skulle vi sett at det ikke ble kutt i det hele tatt, sier Reidun Feiring, vara-tillitsvalgt i Fysioterapiforbundet.

KJELSÅS/NYDALEN: – Dette har spart bydelen for millioner. Et slikt tilbud betyr alt når man kommer opp i vår alder, sier seniortrimmer Marit Algrov.

Hun er en av rundt 30 spreke seniorer i aldersgruppen 60 pluss som ukentlig møter opp på Engebråten skole for fysisk trening og aktiviteter spesielt tilrettelagt av bydelens fysioterapeuter. De er lettet over at bydelsasdministrasjonen gjorde delvis retrett forrige uke.

LES SAKEN HER: Bydelsutvalget "Sparte" fysioterapien

Kutter fire stillinger

For alle de fire fysioterapeutstillingene i bydelen var foreslått kuttet, men ble i tolvte time «reddet» bydelen skal bare kvitte seg med 1,25 fysioterapiårsverk.

– De kommunalt ansatte fysioterapeutene utfører en rekke oppgaver utover det man tradisjonelt tenker på som «fysioterapibehandling»: Oppfølging av, og tilrettelegging for hjemmeboende funksjonshemmede, som opptrening etter brudd og operasjoner, slag, funksjonssvikt, lungesykdommer og kreft. Vi styrker hver enkelt slik at de lettere kan bevege seg, og letter jobben for hjemmesykepleierne, som vi har et tett samarbeid med. Mange av våre brukere er alvorlig syke mennesker som ønsker å dø hjemme, og som opplever det som veldig betryggende å ha en fysioterapeut som følger dem hele veien, sier Åse Gunhild Harnæs, som er tillitsvalgt i Fysioterapiforbundet.

– Uheldig effekt

– Dette vil få konsekvenser for tilbudet, men heldigvis ikke like drastisk som dersom alle stilligene hadde blitt kuttet, sier Reidun Feiring.

Hun mener fysioterapeutenes arbeid gir tydelige resultater i form av at eldre i bydelen kan bli boende hjemme så lenge som mulig.

– Vi sparer faktisk bydelen for utgifter til sykehjemsplasser, sier Åse Gunhild Harnæs.

Begge understreker også viktigheten av det forebyggende arbeidet som blant annet eldretrimmen er, men frykter at tilbudet må vike når kapasiteten blir redusert.
På Engebråten er de spreke seniorene redde at tilbudet forsvinner.

– Vi holder oss spreke fordi vi trimmer, og her er det øvelser for alle. Den eldste deltakeren er 91 år. Det er et bevis på at jobben fysioterapeutene gjør ikke er en utgift, men en måte for bydelen å spare penger på, sier Solbjørg Wøllo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere