RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørn Solheim ønsker svømme og fleridrettsanlegg på Frogner stadion.
Bjørn Solheim ønsker svømme og fleridrettsanlegg på Frogner stadion. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

– Få svømmehall her

– Heller svømmehall for flere tusen enn skøytehall for noen få, mener Bjørn Solheim i interessegruppa for svømme/fleridrettsanlegg på Frogner stadion.

FROGNER:Bydel Frogner har en «gratis» tomt på åtte mål som skal brukes til idrett. Frogner har ingen andre større byggeklare tomter, og skulle man kjøpe en slik tomt ville man risikere å betale 7-800 mill.kroner, sier Bjørn Solheim i interessegruppa for svømme/fleridrettsanlegg på frogner stadion.

- Her er det god plass til svømmeanlegg i tillegg til den planlagte ishallen, og man kan også få plass til den ønskede flerbrukshallen og lokaler for turn, dans og kampsport, sier Bjørn Solheim til Lokalavisen.

Han støtter Høyrepolitikerne Rune Aale-Hansen og Carl-Henrik Bastiansen fullstendig, som uttalte i forrige utgave av Lokalavisen om ønsket om flere svømmehaller i byen.

Sammen med resten av gjengen i interessegruppen for svømme og fleridrettsanlegg (bestående av blant andre Svømmeforbundet, Oslo Idrettslag, svømming, Idrettsklubben Tjalve, Uranienborg Turnforening og Christiania Svømmeklubb) mener Solheim at svømmehallen kan integreres mot Frognerbadet, slik at garderobeanleggene kan gjenbrukes og Frognerbadet kan få større kapasitet .

50 meter

– Selvfølgelig bør skøyteforeningen få en ishall, men ikke på bekostning av badende mennesker, sier han videre.

Det er ifølge Solheim også stort behov for stupeanlegg. Sogn svømmehalls fremtid vakler, og Idrettshøgskolen sitt basseng er for lite. Tøyenbadet er fremdeles stengt, foreløpig ut midten av september.

Samtidig utvides Frognerbadets åpningstid til 4. september.

– Vi trenger et 50 meters basseng til trening. I tillegg er det behov for et basseng hvor unger kan lære seg å svømme,sier han.

– Hvis du svømmer på Vestkantbadet er det jo 15 år mellom hver gang det er din tur, sier Solheim.

På geriatrisk

– Mange av de som bruker bassenget her på Frognerbadet hadde vært på geriatrisk avdeling om de ikke hadde fått svømme, sier Solheim.

Med stadig flere livsstilssykdommer og økt overvekt blant befolkningen er det også viktig å tenke på folkehelsen, mener Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere