*Nettavisen* Nyheter.

– Få tilbake bussruta!

ENDRET: Busstraseen til rute 56 er endret til via Nydalen - fremfor Torshov, og nå starter aksjonen for å få opprinnelig rute tilbake, her med initiativtagere Hilde Ekeberg-Pilier med lille Isaac og Yngvar Holm tilhøyre, ved bussholdeplassen i Lachmannsvei. Foto: Kristin Tufte Haga

– Hvorfor i all verden har Ruter lagt om 56-ruta til Nydalen, istedenfor til Torshov? spør Yngvar Holm og Hilde Ekeberg-Pilier og som nå drar i gang bussaksjon!

Klikk på bildet for å forstørre.

HÅPER: Yngvar Holm og Hilde Ekeberg-Pilier med lille Isaac samler nå inn underskrifter for å få tidligere busstras´til Torshov tilbake - med buss 56. Foto: Kristin Tufte Haga

GREFSENÅSEN: Yngvar Holm bor i Lachmanns vei, som også er en del av ruta til 56-bussen. Hilde Ekeberg-Pilier bor nedover mot Torshov, men har barnehatgeplass i Myreskogveien, jobb ved bussruta, og familie i Lachmannsvei. Verken Yngvar eller Hilde har bil, det har fungert greit – helt til Ruter la om bussruta i oktober, til å gå om Nydalen, i stedet for til Torshov

Tomt etter Storo

– Det er nesten aldri passasjerer igjen på bussen når vi kommer til Nydalen, etter at den har svingt ned fra Storokrysset. I tillegg, etter Storokrysset, er det veldig kort til neste stopp - rett utenfor Storosenteret, og der går som regel resten av. Vi stiller oss undrende til at Ruter har prioritert en slik rute – via et kjøpesenter – fremfor å fortsatt kjøre nedover mot Torshov, som også er et viktig knutepunkt. Blant annet er det ikke langt derfra videre til Ullevål Sykehus med Skøyen-bussen, sier de to initiativtagerne til den nye bussaksjonen for å få tilbake ruta til Torshov.

– 56-bussen blir også ofte stående i kø til og fra Storokrysset/Nydalen. Noe som ofte fører til forsinkelser.. I tillegg går jo både buss 55 A og 58, og T-bane 4 og 5, også til Nydalen.

Underskrifter

Og nå skal det samles inn underskrifter som de håper skal være med på å gjøre at Ruter endrer 56-ruta tilbake til Torshov.

– Det bor jo også mange beboere i Torshovdalen som tar buss til Solemskogen vinterstid, for å gå på ski. Ofte med pulk og små barn. Og da blir det kanskje litt vel i overkant i tillegg å måtte ta trikken til Storo først, for så å ta bussen videre oppover Grefsenåsen. Og Storokrysset er langt fra et hyggelig sted å stå med små barn og vente på bussen! I tillegg vet vi at flere av barnehagene i området eksempelsvis også bruker biblioteket på Sandaker. Det må unektelig bli mye mer tungvint, når man kanskje skal ha med deg 15-20 barn, og måtte bytte til trikk på Storo, forteller Hilde og Yngvar.

Det bor mange tusen mennesker langs 56-traseen til buss 56, og aksjonsgruppa er allerede i gang med å samle støtte.

– Vi har allerede snakket med veldig mange som er av samme oppatning som oss, og mange underskrifter er allerede på blokka. Underskriftene skal vi overlevere til Ruter med ønsket om å endre tilbake ruta. Til de som vi ikke når på rundene våre, så er det bare å sende mail med støtte til hilde_ekeberg@hotmail.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.