*Nettavisen* Nyheter.

– Facebook gjør mitt liv rikere

Veileder Ken Jones og styremedlem Berit Liband i Frogner dataklubb er veldig fornøyd med temamøtene.

Det er ikke bare de unge som er på Facebook. På Frogner seniorsenter hvor Frogner dataklubb holder til, får de eldre hjelp til å opprette sin egen Facebook-profil!

Klikk på bildet for å forstørre.

Hjalmar Lundeby (67) og Grete Madsen (69) bruker sin egen PC til å surfe nettet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ken Jones er glad for at Facebook finnes.

FROGNER: – Å ha en Facebook-konto er viktig fordi det er en flott måte å være i kontakt med venner på. Jeg har venner over hele verden som jeg holder kontakt med takket være Facebook. Det er den følelsen av å være en del av et nettverk, og Facebook gjør mitt liv rikere, sier Berit Liband (80), styremedlem i Frogner dataklubb.

Klubben er medlem i Seniornett, en landsomfattende forening som arbeider for at seniorer skal delta aktivt i informasjonssamfunnet.

– Klubben vår har 140 medlemmer, 100 av disse har epost. Hver vår og høst holdes det grunnkurs i sosiale medier. Vi har temamøter hvor vi tar for oss ting ved interesse og viktighet. I høst står blant annet Skype, nettbank, Twitter og Facebook på menyen, forteller Liband.

– Det er viktig å vite om dette. Det er en måte å ikke bli isolert fra samfunnet på, legger Liband til.

Dataveiledning

Ken Jones (75) mener Facebook er bra for sosialiseringen, og ikke nok med at han har sin egen profil på det sosiale nettstedet, han er også veileder i Frogner dataklubb.

– Min jobb er å veilede gamle og nye medlemmer som tar i bruk nettsteder som blant annet Facebook. Det er også litt av grunnen til at jeg selv har en profil, for at jeg lettere kan hjelpe og lære andre som ønsker å opprette sin egen, sier Jones.

Veiledning er et stort fokus hos Frogner dataklubb, og flittig brukt. Her kan medlemmene få ekstra hjelp i hvordan de skal surfe nettet. De kan enten låne klubbens pc’er på datarommet, eller ta med sine egne bærbare. Mange av klubbens medlemmer har egne pc’er de bruker.

Skyper fremfor Facebook

Selv om Facebook har trofaste tilhengere er det ikke alle som tar det i bruk.

Karen Hviding (84) sier selv at hun ikke har behov for Facebook, men Skype derimot er hun en stor tilhenger av.

– Jeg føler meg ikke så ensom når jeg kan Skype, spesielt når barn og barnebarn er spredt over hele verden. Det at jeg kan se oldebarna mine som bor i New York City ved å bruke skype er helt fantastisk. Det er rett og slett fabelaktig dette her, presiserer Hviding.

Doblet databruk på tre år

Verdien og viktigheten bak sosiale medier er hvordan det anvendes i samfunnet.

– Alle har en stemme som kan nå ut til hele verden. Man kan bygge relasjoner og nettverk på en måte som aldri tidligere har vært mulig, forteller Ole Emil Johnsen, rådgiver i Gambit H&K, Norges ledende PR – og kommunikasjonsbyrå.

Johnsen forteller at det er en naturlig utvikling at den eldre generasjonen tar i bruk sosiale medier.

– Tall fra SSB viser at databruken har doblet seg på tre år for personer over 67. Det er ikke for sent for eldregenerasjonen å begynne med sosiale medier nå. Sosiale medier er for alle som ser nytten i de. Senest i går hørte jeg at bestemoren til en kollega blogget. Hun er 100 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.