RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Fadesene i Bogstadveien har ingen ende


GRAVDE OPP NYTT FORTAU: Det nye fortauet i Holtegata/Eilert Sunds gate var flunkende nytt, men hadde feil høyde. Dermed måtte det graves igjen, for å senke det til riktig høyde.
GRAVDE OPP NYTT FORTAU: Det nye fortauet i Holtegata/Eilert Sunds gate var flunkende nytt, men hadde feil høyde. Dermed måtte det graves igjen, for å senke det til riktig høyde. Foto: Foto: Privat
Fortauet utenfor butikkeier Henning Stene var fiks ferdig. Nå graves det opp igjen og han er nå mektig lei av at arbeidene i Bogstadveien aldri ser ut til å bli ferdig.

BOGSTADVEIEN: Utenfor Bogstadveien 8 var fortauet endelig ferdig, men denne uken startet kommunen arbeidet med å grave det opp igjen.

– Igjen blir vår lille butikk stengt inne av Bymiljøetaten og Oslo kommune, sier eier av Estene AS, Henning Stene.

«Det var lagt feil», fikk Stene beskjed om, en forklaring han ikke er særlig fornøyd med.

Feil høyde på fortauet

Den konkrete årsaken til oppgravingen er at det har blitt feil høyde på kantstein/fortau i kvartalet Holtegata – Eilert Sunds gate, og derfor må fortausarealet nå senkes til riktig høyde.

Kommunen opplyser at arbeidet prioriteres, og det jobbes for at det skal bli ferdig så fort som mulig. Målet er ferdigstillelse i begynnelsen av mai.

De økonomiske konsekvensene for dem som driver forretning i Bogstadveien har blitt mye omtalt, og Stene mener det vil ta lang tid før Bogstadveien atter er en attraktiv handlegate.

Kommunen beklager

Nå beklager kommunen forsinkelsene.

– Det er selvsagt veldig synd at denne feilen ble gjort, og på vegne av kommunen må jeg beklage at dette skaper ulemper for næringsdrivende som allerede har levd med mye byggeaktivitet, sier byråd for miljø- og samferdsel, Guri Melby og legger til:

– Det vi nå kan gjøre, er å gi nettopp dette arbeidet høy prioritet slik at byggearbeidet varer kortest mulig. Så håper jeg at den ferdigstilte Bogstadveien blir så flott at det kompenserer for de vanskelighetene en lang byggeperiode har ført til.

LES OGSÅ:

DEBATT: «Nye Bogstadveien – tenke først og grave etterpå!»

Nå kommer 11-trikken tilbake i Bogstadveien
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere