*Nettavisen* Nyheter.

– Fantastisk tilbud!

Til fengende rytmer gav deltagerne alt. Instruktør Christine Sungot Borgen fra Norges Idrettshøgskole viste vei. FOTO: ELISABETH C. WANG

De bøyer, strekker, spretter og tøyer. De er i alderen 61 til 92 år. Det kalles «Den nye folkemedisinen».

Klikk på bildet for å forstørre.

Kvinner og menn trimmet sammen på eldresenteret.

Klikk på bildet for å forstørre.

De spreke seniorene ga alt på treningen.

RØA: Bak prosjektet står Seniorsaken, Norges idrettshøgskole og Høgskolen i Oslo.

– Idrettshøgskolens folk skal teste deltagerne før og etter en tremåneders økt og se forbedringene. Hvis det er som vi tror og teorien tilsier, vil deltagerne allerede etter såpass kort tid ha lagt et grunnlag for å kunne klare seg selv lenger. Målet er å trene flest mulig seniorer til å bli maksimalt selvhjulpne, slik at behovet for sykehjemsplass blir mindre. En klar fordel ettersom en sykehjemsplass i Oslo i dag koster cirka 630 000 kroner i året, sier Dag Bredal i Seniorsaken til Ullern Avis Akersposten.

– Fin start

På Røa eldresenter har spreke seniorer møtt opp til én time med trim. Blant dem er Margaret Tefre, Knut Erik Bøgh og Bente Haugland.

– Vi begynte på mandag og var veldig spente på dette tilbudet. Tanken er at vi skal være med på dette i tre måneder og deretter fortsette på helsestudioet i underetasjen her, sier Bøgh.

Tefre forteller at hun turnet som ung og at hun fortsatt er glad i fysisk aktivitet som sykling og spaserturer. Nå håper hun at formen blir enda bedre etter tre måneder med trim på Røa eldresenter.

– Jeg synes dette er et fantastisk tilbud som gir en mulighet til å forbedre formen og komme sammen med andre likesinnede. Det blir spennende å se etter tre måneder, smiler Tefre.

– Sånn ja! Stå på!

Instruktørene Madeleine og Christine fra Norges idrettshøgskole står klare på parketten. Med kun en time til disposisjon må man få fart på sakene.

– Mandag 25. oktober var oppstart for dette prosjektet og da var aldersspringet fra 61 til 92 år. Vi hadde ikke annonsert, likevel hadde dette gått på jungeltelegrafen og deltagere møtte opp. Det er et enormt potensial i dette med rundt 14 gymsaler i Bydel Vestre Aker og Ullern. At det er nært der folk bor er viktig og vi håper å få til avtaler så fort det lar seg gjøre, sier Per W. Jensen i Seniorsaken Vestre Aker.

I salen har seniorene fått opp pulsen. Armer og ben løftes i takt til deilige rytmer over høyttaleranlegget.

Les mer på: www.seniorsaken.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.