RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festivalsjef Marte Teigen (bildet) er strålende f ornøyd med at både Margreth Olin og Erling Borgen skal holde foredrag under ProgFilm.
Festivalsjef Marte Teigen (bildet) er strålende f ornøyd med at både Margreth Olin og Erling Borgen skal holde foredrag under ProgFilm. Foto: FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

– Film endrer verden

Med festivalen ProgFilm vil Rød Ungdom vise osloungdom hvordan film kan forandre verden.

Sentrum: – Responsen så langt har vært enorm. Dette er den eneste filmfestivalen i Oslo for ungdom av ungdom , sier Marte Teigen, nestleder i Rød Ungdom og festivalsjef.

Fra fredag 29. til søndag 31. oktober arrangerer Rød Ungdom festivalen ProgFilm på Cinemateket. Med den kontroversielle krigsdokumentaren Armadillo skal grunnlaget for heftig debatt helga gjennom, være lagt.

– Vi håper at dette blir en ny måte for ungdom å lære om politikk på. Film har, både nå og tidligere, vært med på å forandre verden og sette dagsorden. Se bare hvilken effekt Armadillo har hatt på den offentlige debatten i Danmark og Norge, sier festivalsjefen.

Norgespremiere

I tillegg til et knippe utvalgte filmer om med politikk og seksualitet som tema, blir det også tid til foredrag og debatt under filmfestivalen. Blant annet Margreth Ohlin kommer for å snakke om «Undgommens Råskap», og det blir Norgespremiere på Erling Borgens dokumentar «Fangen fra Aserbajdsjan». I den forbindelse har Borgen selv takket ja til å foredra på søndagen.

– Vi har valgt ut filmer med tema som ungdom er opptatt av. Vi setter også fokus på hvordan politiske filmer gjør tekniske grep for å få fram det budskapet de ønsker.

Festivalcamp på Jordal

ProgFilm skal også være en sosial møteplass for politisk og filminteressert ungdom. Derfor har festivalen også satt opp festivalcamp på Jordal skole, med bussing til og fra Cinemateket.

– Det blir frokost, middag og nattfilm på Jordal slik at vi kan fortsette å diskutere også etter at vi har dratt fra Cinemateket.

Festivalen har en nedre grense på 13 år og en øvre grense på 30. Fortsatt er det mulig å skaffe seg festivalpass og enkeltbillett til festivalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere