RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gry Orfei Solbraa (bildet) og kollega Helle Bjerkan setter nytt lys på finanskrisen. FOTO: ELISABETH C. WANG
Gry Orfei Solbraa (bildet) og kollega Helle Bjerkan setter nytt lys på finanskrisen. FOTO: ELISABETH C. WANG

– Finanskrisen var utgangspunktet

Filosofikafé på Røa bibliotek.

RØA: Filosof Gry Orfei Solbraa og medieviter Helle Bjerkan er strålende fornøyde med oppmøte på filosofikafeen i Trondheim. I morgen inntar de Røa Deichmanske.

– Forrige lørdag arrangerte vi den første filosofikaféen i Trondheim og den gikk strålende. Rundt 20 stykker møtte opp og gjorde det til noen svært spennende timer. På spørsmålet om hva som hindrer oss fra å bli lykkelige, ble svaret faktisk oss selv, noe jeg syntes var overraskende og interessant, sier Solbraa og legger til;

– Jeg ville trodd mange la skylden over på ting utenfor oss, men i stedet var det den indre kritikken de viste til, sier hun.

Tre temaer

Det er planlagt i alt tre filosofikafeer på Røa bibliotek med tre temaer knyttet til finanskrisen. «Finanskrisa og lykke», «Finanskrisa og egenutvikling» og til sist «Finanskrisa og tid».

– Min umiddelbare reaksjon da finanskrisa kom var «dette er bra!» Jeg føler vi har mistet oss selv i all denne rikdommen og at vi nå må tørre å vende blikket innover. Er jeg Jaguaren jeg kjører? Er jeg det store huset mitt eller alle merkeklærne jeg har på meg? Min påstand er at vi har blitt veldig overfladiske. Vi må tørre å stille de store spørsmålene, hva er viktig? Hva er lykke? sier Solbraa.

– De skaper den

Prosjektet er støttet av Fritt Ord og foregår i en form der deltagerne plasseres i en sirkel med Gry og Helle i midten.

– Jeg som filosof leder an temaene, men det er i realiteten menneskene som kommer på filosofikafeen som skaper den. Mange kan nok synes at det er litt skummelt ettersom det krever noe av hver enkelt deltager, men man får svært mye igjen når man selv tør å bidra, sier hun.

Håper å bli motbevist

Solbraa håper så mange som mulig tar turen til filosofikafeene på Røa, selv om hun tror det er vanskeligere å nå frem med noe alternativt i Oslo.

– Folk har liten tid, og er opptatte med seg og sitt. Jeg tror det er vanskelig å nå frem med noe alternativt som ikke allerede er kjent i Oslo, men jeg håper jeg blir motbevist. Vårt ærend er ikke å pøse en ny ting til på folks liv, men snarere få folk til å tenke dypere og på den måten skape mer lykke i livene sine, avslutter hun.

Filosofikafé på Røa Deichmanske bibliotek, i morgen, onsdag 11. november og onsdag 9. desember. Alle dager fra klokken 12.00-14.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere