*Nettavisen* Nyheter.

– Fjern Frp fra budsjettet

SKEPTISK: Marianne Borgen mener Frp fortsatt er altfor synlig i byrådets budsjettforslag. Hun forventer en opprydning fra et nytt byråd, og er beredt til selv å bistå. Foto: ARKIVFOTO

SV er – ikke uventet – skeptisk til Høyres budsjettforslag. Nå mener de byrådet må kaste Frp-forslag ut av budsjettet.

OSLO: – Jeg forventer at det vil være et bredt flertall for å rydde disse Frp-forslagene ut av budsjettet, sier Marianne Borgen (SV), og viser til en rekke punkter i budsjettforslaget Høyre-byrådet la fram onsdag.

Del på Facebook

Tirsdag, bare et døgn før budsjettet ble lagt fram, trakk Frp seg fra byrådet.

Både Høyre og Frp bedyrer at det fortsatt er en god tone mellom de to partiene, og Høyre vil uansett være avhengig av Frps støtte for å få vedtatt et nytt borgerlig budsjett.

LES OGSÅ: Slik vil Høyre ha Oslo i 2012

SV er innstilt på å rydde opp

Det opprører SV og Borgen.

– SV er innstilt på å rydde opp i de dårlige forslagene Frp-byrådene har etterlatt seg. SV vil bidra til at Oslo får en sterk miljøsatsing, gode barnehager og skoler, samt trygge velferdstjenester, sier hun.

Borgen legger vekt på at barn og unge bø være budsjettvinnere. Selv om Høyres fanesak er investeringer i nye skolebygg, mener Borgen at Høyre bryter fagre valgløfter.

– Osloskolen får rekordmange nye elever, men ikke penger til å gjøre jobben skikkelig. Skolebudsjettet må gi rom for flere lærere, sier hun.

– En god utdanning starter i barnehagen. Da trengs det fagarbeidere, sier Borgen.

Hun er veldig overrasket over at det foreslås 7,5 mill mindre til arbeidsplassbasert utdanning av førskolelærere når Oslo mangler omtrent tusen førskolelærere.

Dramatisk kutt for bydelene

Byrådet varslet i sitt budsjettforslag et jevnt kutt over hele linja. Årsaken er at byens befolkningsøkning krever store investeringer i blant annet nye skoler.

Bydelene er budsjettets definitive taper. I følge Marianne Borgen må d ekutte rundt 170 millioner kroner. Alvorlig, mener Borgen.

– Det meste av byens velferdstjenester skapes i bydelene, og nok en gang opplever vi at de velferdstjenestene vi alle er avhengig av er budsjettaper, sier Borgen.

LES FLERE REAKSJONER PÅ OSLO-BUDSJETTET:

Venstre vil stanse privat trikk

Rieber-Mohn: Politisk ansvarsfraskrivelse

Frykter forfall og stengte kirker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.