RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GLAD I BARNEHAGEN: Mona Eek-Jensen, her sammen med døtrene Emma (tre år, på armen) og Andrea (7 mnd.), er FAU-leder i Rønningen barnehage. Hun og mange andre foreldre er bekymret for barnehagen de er glade i.Foto: Vidar Bakken
GLAD I BARNEHAGEN: Mona Eek-Jensen, her sammen med døtrene Emma (tre år, på armen) og Andrea (7 mnd.), er FAU-leder i Rønningen barnehage. Hun og mange andre foreldre er bekymret for barnehagen de er glade i.Foto: Vidar Bakken

– Flere enn meg har grått

Når styrer, pedagogiske ledere og en assistent snart forlater Rønningen barnehage, går samtidig cirka 100 års kompetanse og erfaring i én og samme barnehage ut døren.

RØA/ULLERNÅSEN: Foreldrene ved Rønningen barnehage er fortvilet etter kommunenes forsøk på å konkurranseutsette barnehagen som ingen ville by på. Nå kan barnehagen bli lagt ut til salg i stedet. Flere ansatte har vært føre var og sagt opp sine stillinger. Det skyldes blant annet at deres opparbeidete pensjonsrettigheter vil rammes ved privat overtakelse.

– Bare trist

– Tre av fire pedagogiske ledere har sagt opp. Ved oppstart i august vil disse være borte. I tillegg går styrer av etter 34 år som leder av barnehagen. Hun ser et helt livsverk gå til grunne. Dette er bare trist og skyldes kun klønete håndtering fra kommunens side, sier forelder og leder for Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) og Samarbeidsutvalget (SU)  i Rønningen barnehage, Mona Eek-Jensen.

Alle oppsigelsene har skapt stor usikkerhet for barnehagens nære fremtid.

– Vi vet også at vi mister en av våre mest erfarne assistenter og risikerer at flere følger etter. Stillingene blir erstattet med to nye pedagogiske ledere, men bare én vil være på plass når dagens pedledere går. Samtidig ser vi at stillingen til ny styrer ikke er lyst ut. Nå vil vi vite hva Bydel Vestre Aker vil gjøre for å møte disse utfordringene. Vi kan ikke starte med et fåtall nyutdannete ansatte, som ikke kjenner barnehagen eller barnegruppen og som selv trenger oppfølging, sier Eek-Jensen.

Fundament i barnehagen

Foreldregruppen har nå bedt om et møte med barnehageenheten i Bydel Vestre Aker.

– Sannsynligvis vil Rønningen barnehage bli lagt ut til salg, men vi må vite at vi får et godt og forsvarlig barnehagetilbud inntil vi får en avklaring i det pågående forsøksprosjektet, sier Eek–Jensen, som innrømmer at hun gråt da hun fikk vite at de populære lederne hadde sagt opp.

– Flere enn meg har grått. Disse ansatte er fundamentet i barnehagen, som gjør at den er så fantastisk. Alle har lyst til å fortsette, men jeg forstår naturligvis at de må tenke på sin egen fremtid. Alle har fått nye og trygge jobber, sier Eek–Jensen.

– Grusom prosess

Cecilie Rolfsen er en av de pedagogiske lederne som har sagt opp sin stilling etter 16 år i barnehagen.

– Det har vært en grusom prosess. Vi gjorde klart for Lucia-feiring i barnehagen da beskjeden om at vår barnehage skulle konkurranseutsettes kom. Flere sto og bakte lussekatter mens de gråt, og det var flere som ikke orket å møte foreldrene den ettermiddagen, sier hun.

– Vi ansatte visste nok mer enn foreldrene i første omgang hvilke konsekvenser dette ville få, forteller Rolfsen.

Hun understreker at verken foreldre eller ansatte er imot privatisering.

– Det er jo først og fremst prosessen vi reagerer på. Vi har savnet informasjon og hvilke konsekvenser det får for oss. Det viste seg å bety mye for vår økonomiske framtid, og det må vi ta hensyn til. Vi føler oss kastet ut av en barnehage, hvor vi har lagt sjelen vår i jobben. Dette er veldig synd, sier Rolfsen.

Les mer om konkurranseutsetting:

Gledestårer i Grindbakken barnehage

Barnehageforeldrene tapte i bystyret

Nå flykter de ansatte fra barnehagene

Foreldrekrav møter motbør hos byråden

Fakkeltog mot konkurranseutsettingen

Nå lytter byråd Hauglie til barnehageforeldrene

"Hei Fabian Stang, jeg er så frustert"

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere