*Nettavisen* Nyheter.

– Flytt bommen!

De næringsdrivende på Karenslyst mener bommen bør flyttes lenger opp mot Skøyen. Fra venstre Margareta Karlsen, Petter Odden, Silje Kristiansen, Kjersti Gundersen, Lene Vestrum, Tom Gysler, Lise Andersen og Ingunn Røtvold. Foto: Vidar bakken

Handlende må betale bompenger.

SJØLYST: Den nye bommen i Karenslyst allé står nær Bygdøylokket. Plasseringen av denne var et stridsspørsmål før den kom opp. Nå merker de næringsdrivende endring i handlemønsteret.

Lite miljøvennlig

– Vi synes det er synd at mange av de faste kundene fra Bygdøy, som naturlig hører til vårt område, forsvinner. Dette har skjedd etter at den nye delen av bomringen ble opprettet. For noen av de lokale næringsdrivende har det også medført betydelig nedgang i omsetningen, sier daglig leder på Bliss Spa, Ingunn Røtvold.

– Bomringen er blitt et irritasjonsmoment for mange. Nå kjører man heller til sentrale deler av Oslo for å unngå bomringen. Det er også veldig lite miljøvennlig. I tillegg er det slik at mange som kommer fra sentrumssiden av byen og som bor på Bygdøy, handler andre steder etter arbeidstid. Før var det naturlig for dem å stikke innom her, sier Tom Gysler fra "Lyse ideer".

Tilgang til parkeringshus

– De som bor på Bygdøy har i mange år sett på dette som sitt "nærsenter", understreker Lene Vestrum i "Ha det på badet".

– Bommen burde ligge lenger nede i Karenslyst allé. På den måten kunne også handlende fra Bygdøy få tilgang til et stort parkeringshus uten å måtte passere bomringen. Fremdeles ville handlende fra Skøyen-siden få tilgang til det andre store parkeringshuset ved ICA, uten å måtte passere bomringen, sier Silje Kristiansen hos Estetique.

Trivelig for alle

Lise Andersen hos Studio Slettvoll har ikke merket noen omsetningssvikt, men vet at noen av de lokale forretningene har hatt nedgang i omsetningen.

– Det er ikke slik at vi svartmaler situasjonen. Vi vil bare at dette skal bli et trivelig handelssenter til glede for alle. Det er lite som skal til for å få flyttet bommen lenger opp i gaten, sier Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.