RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Flytt ut!


Byrådet ber okkupantene i Skar leir om å flytte ut, men har ikke vært i kontakt med ungdommene. Arkivfoto
Byrådet ber okkupantene i Skar leir om å flytte ut, men har ikke vært i kontakt med ungdommene. Arkivfoto
Byrådet håper okkupantene i Skar leir skal flytte ut av seg selv.

OSLO/MARIDALEN: Deretter kan de ta kontakt med næringsbyråd Øystein Sjøtveit (Frp).

– Vi ønsker at dette skal få en minnelig løsning. Deretter får vi vurdere hva som skjer videre, sier byrådssekretær Ole Petter Leite (Frp).

Har ikke snakket sammen

Han bekrefter at det ikke har vært noen form for kommunikasjon mellom okkupantene og Oslo kommune.

LES OGSÅ: - Vi er vanlige folk

Han gjentar byrådsleder Stian Berger Røslands (H) uttalelser om at byrådet ikke akter å gå i noen form for dialog med bosetterne, så lenge de oppholder seg ulovlig i den nedlagte, nå kommunalt eide, militærleiren i Maridalen.

– Vi gjentar at først må okkupantene flytte ut. Det er alltid uheldig når noen går til det skritt å okkupere eiendom, enten den er offentlig eller privat, sier Leite.

– Politiet sier at okkupantene har oppført seg fint og at de ikke vil gripe inn. Hva om byrådets oppfordring om å flytte ut ikke blir fulgt? Når vil det eventuelt bli aktuelt å foreta seg noe overfor disse ungdommene?

– Som sagt så ønsker vi at de skal høre på de signalene vi har gitt. Dersom de ikke gjør det får vi ta det i neste omgang. Byrådet ønsker en minnelig løsning.

Diskuterer ikke intensjon

– Sett bort fra at de har tatt seg inn ulovlig. Hva synes byrådet om okkupantenes intensjoner og ønske om å drive et økologisk kollektiv på Skar?

– Vi forholder oss til dette uavhengig av hva de sier de skal få til der. Dette er feil fremgangsmåte, og det er det vi forholder oss til, sier Leite.

Byrådssekretæren er ikke enig i bosetternes kritikk av at kommunen ikke har gjort nok for å ta vare på den nedlagte militærleiren.

– Skar leir ble kjøpt av Oslo kommune i 2007, på bakgrunn av et flertallsvedtak i bystyret. Man kjøpte denne eiendommen uten en klar formening om hva den skulle benyttes til, sier Leite, og viser til at det det siste året har vært foretatt utredninger av hvordan leiren kan brukes. Blant annet har barnehageformål vært vurdert.

Nordre Aker Frp: – Gjerne ungdom i leiren

– Vi har blitt presentert for et opplegg for vanskeligstilte ungdommer som vi synes meget interessant, sier Arne Østreng, sekretær i Nordre Aker Frp.

Partiet mener, som de andre lokalpolitikerne i Nordre Aker, at Skar leir snarlig bør utvikles til det beste for allmennheten.

Østreng er enig med byrådssekretæren i at ungdommene som nå har okkupert Skar leir, må forlate området.

– Uansett hvem som skal få tilgang til lokalene der, så må det skje etter en demokratisk og ryddig prosess. Det kan ikke tillates at noen tar seg til rette. De som nå har flyttet inn, må gjerne søke om å få nytte lokalene, men de må inntil tillatelse er gitt flytte ut fra området, oser Østreng i Nordre Aker Frp.

HVA MENER DU OM OKKUPASJONEN AV SKAR LEIR? KOMMENTER SAKEN I KOMMENTARFELTET UNDER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere