– Føler oss dolket i ryggen

FORBANNET: Julie Allergoth ved Ljan skoles FAU føler at politikerne nå går imot tidligere løfter om at alle Bydel Nordstrands elever skal få ungdomsskoleplass i bydelen.

FORBANNET: Julie Allergoth ved Ljan skoles FAU føler at politikerne nå går imot tidligere løfter om at alle Bydel Nordstrands elever skal få ungdomsskoleplass i bydelen. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Bystyrets kultur- og utdanningskomité åpner for at elever i Bydel Nordstrand kan gå på Holmlia og Hauketo skoler.

Komitéleder: Øystein Sundelin (H) mener bydelens foreldre ikke har noe å bekymre seg for. Foto: Arkivfoto

NORDSTRAND: Skolebehovsplanen 2012-22 ble forrige uke behandlet av bystyrets kultur- og bystyrekomité. Som vi skrev sist torsdag er det fremkommet bekymringer fra Ljan skole FAU vedrørende plassmangel ved Bydel Nordstrands ungdomsskoler.

LES OGSÅ: Frykter skolekaos i Nordstrand-området

– Alle bydelens elevene skal få plass i bydelen, lovet Harald Øvland i Utdanningskomiteen. Men i møtereferat fra forrige ukes møte i kultur- og utdanningskomiteen kommer det frem at følgende setning er tatt med i skolebehovsplanen: «Lett tilgjengelig kan være både Hauketo og Holmlia skole».

Dette strider imot vedtak fra 2010 der Ljans skoles elever ble lovet plass ved Nordseter ungdomsskole.

Planen skal vedtas onsdag 14. desember av bystyret.

Vil ha valgfrihet

Leder for kultur- og utdanningskomiteen Øystein Sundelin (H) bekrefter at setningen ble tatt med i skolebehovsplanen etter møtet forrige uke, men presiserer at komiteen likevel ser at den beste løsningen er å utvide Nordstrand videregående.

– Vi vil se på en utvidelse av det som nå er Nordstrand videregående, det er nok tomt der, sier Sundelin.

I forrige uke skrev vi at Utdanningsetaten lover alle bydelens elever skoleplass i bydelen. Betyr dette at dere likevel åpner for å løse kapasitetsproblemer ved å sende noen elever ut av bydelen?

– Nei, jeg leser oss ikke dit hen. Men det skal være valgfrihet og kanskje finnes det noen elever ved Ljan skole som ønsker seg til disse skolene? Tidligere gikk jo elever ved Ljan skole på Hauketo og de overlevde de også, sier Sundelin og presiserer:

– Men slik jeg ser det er det enkleste og tryggeste at Ljan skoles elever får gå på Nordstrand. Når det er sagt er ikke denne planen ikke en inntaksgrenseplan.

Sundelin sier at setningen om Holmlia og Hauketo skole ble tatt med etter innspill fra Julie Allergoth ved Ljans skole FAU.

– Den er jo nesten tatt ut fra hennes innspill, sier Sundelin.

Forbannet

– Dette er det stikk motsatte av innspillet fra meg, og dette vet de. I stedet for å sikre ljanselevene plass innenfor bydelenes ungdomsskoler har man svekket vedtaket fra 2010 der de lovet at ljanselevene skal til Nordseter.

Vi leser vedtaket som nok et forsøk på å åpne for flytting ut av bydelen, raser Julie Allergoth og legger til at de føler seg dolket i ryggen.

Øystein Sundelin tror ikke foreldrene har noe å bekymre seg for:

– Jeg tror det vil være slik at ljanselever i alt det vesentlige vil gå på skole på Nordstrandsplatået, avslutter Sundelin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.