*Nettavisen* Nyheter.

– Føler oss som andre foreldre

FØLGER MED I TIDEN: Frid og Arnulf Ingulstad følger med på Fronter for å se hva fosterbarnet deres skal gjøre på skolen den neste uken. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Å ha ungdom i huset når man er 77 år byr på mange gleder og noen utfordringer.

NORDSTRAND: For fire og et halvt år siden ble Frid og Arnulf Ingulstad fosterforeldre for sitt eget barnebarn da foreldrene hans døde av kreft.


– Det var en selvfølge for oss å gjøre dette. Vi var ikke et sekund i tvil eller inne på tanken at han skulle bo i et fremmed fosterhjem, sier Frid Ingulstad.

Foreldremøter

Frid og Arnulf får stadig spørsmål fra jevnaldrende om hvordan de orker å være aktive fosterforeldre i en alder av 77 år. Jobber gjør Frid også, åtte timer daglig tilbringes i skrivestua.

– Det hender jeg misunner dem når de kan ligge lenge om morgenen, men vi må opp for å smøre matpakker og få gutten vår av gårde på skolen.

Les også: Bydel Nordstrand trenger flere fosterfamilier

Foreldrene til barnebarnets beste venn er ikke fylt 40 ennå, men Frid forteller at de snakker sammen som venninner.

– Vi føler oss jo som barneforeldre. Vi går på foreldremøter som andre foreldre og følger opp skolegangen blant annet på Fronter og hjelp med lekser, forteller Frid.

Mor nummer to

Barnebarnet har alltid vært mye hos Frid og Arnulf og var derfor allerede sterkt knyttet til dem.

– Han så nok på meg som en mor nummer to. Man blir vel aldri en virkelig mor, men en god erstatning håper jeg, sier Frid.

Frid og Arnulf har bekymringer som alle andre foreldre og legger ikke skjul på at det er utfordringer knyttet til det å ha en tenåring i huset.

– Men det positive overveier det som er utfordrende. Vi ser på det som en berikelse. Her om dagen sa han «tenk hvor kjedelig dere hadde hatt det hvis ikke jeg var her», forteller Frid og Arnulf.

Tidsklemma

En del eldre kan ha vanskeligheter med å fylle dagene, men det er ikke noe problem for familien Ingulstad.

– Vi har ikke tid til å kjenne etter om det feiler oss noe en gang. Han synes nok vi er gamle, men han forteller at vennene hans synes vi er kule. Det er en berikelse. Vi gir noe, men får så utrolig mye tilbake, sier Frid Ingulstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.