*Nettavisen* Nyheter.

– Føles som et mirakel

FIKK LIVET SNUDD OM: Doktor Fang Luos ekspertise innen akupunktur og massasje har hjulpet mange pasienter med kroniske sykdommer og plager. Przemyslaw Gilewicz er sjeleglad for at han tilfeldigvis fant veien hit etter 20 års plager med en kronisk tilstand av nesebetennelse som syntes uhelbredelig. Foto: Liv H. Andreassen Foto: Foto: Liv H. Andreassen

– Etter 20 år med kronisk rhinitt, en betennelsestilstand i nesen, har jeg endelig, helt tilfeldig, funnet den rette hjelpen, sier en begeistret, Przemyslaw Gilewicz.

FROGNER: – Hvordan?

– En dag gikk jeg tilfeldigvis forbi doktor Fang Luos klinikk for klassisk kinesisk medisin på Frogner. Utenfor sto et skilt med sykdommer som akupunktur og massasje kunne hjelpe mot, deriblant ryggproblemer. En arbeidskamerat hadde lenge vært sykemeldt med en hardnakket isjias, og hittil hadde ingen behandling hjulpet, så kanskje dette, tenkte jeg og bestilte impulsivt en time til ham, sier Gilewicz.

– Til tross for stor skepsis fra hans side, begynte gledelig nok ryggen å bedre seg etter bare et par behandlinger, og han er nå tilbake i arbeid igjen.

Inspirert til å prøve selv

Oppmuntret av det uventede gode resultatet for arbeidskameraten, våknet et lite håp også i Przemyslaw Gilewicz. Hittil hadde ingen doktor kunnet hjelpe ham. 20 år med medisiner, operasjoner, spøyter, tabletter og inhalatorer hadde ikke gitt noen varige, gode resultater.

– Jeg hadde derfor innfunnet meg med at livskvaliteten min ville fortsette å bli forringet for resten av livet, legger han til.

– Hvordan utarter kronisk rhinitt seg?

– Den betente nesen både renner og tetter seg ustanselig igjen. Spesielt plagsomt er dette hvis den tetter seg igjen når jeg skal sove. Da må jeg puste gjennom munnen, og får følelsen av å bli kvalt. Søvnkvaliteten blir følgelig svært dårlig.

– Hva skjedde etter at du valgte å ta behandling?

– Allerede etter første gangen kjente jeg at nesen åpnet seg noe, og etter hver behandling merket jeg en videre bedring. Nå kan jeg sove om natten uten at nesen tetter seg igjen. Etter alle disse årene er det nesten ikke til å tro.

– Regner du med at dette vil gjøre deg helt frisk igjen etter tyve år med plager?

– Ja, jeg håper jo på det for etter syv behandlinger er jeg nå 85 prosent bedre.

Rygg, søvn og migrene

Doktor Fang Luo åpnet klinikken sin i Eckersbergsgaten for knapt et år siden. Bak seg har hun en Bachelor degree i tradisjonell kinesisk medisin fra hjemlandet og tjuetre års erfaring med akupunktur og massasje. Til Norge kom hun for fire år siden.

– Hvilke plager er de hyppigste du har behandlet nordmenn for?

– Svært mange kommer med ryggsmerter, søvnproblemer og migrene. Andre plager jeg har behandlet med gode resultater er blant annet stive nakker, tinnitus, depresjoner, allergier, spiseforstyrrelser og ulike utmattelsestilstander, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag