RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Folk må tåle at ikke alt blir prioritert


MÅ KUTTE: Finansbyråd Kristin Vinje (H) må etter all sannsynlighet fram med sparekniven i 2012 også.
MÅ KUTTE: Finansbyråd Kristin Vinje (H) må etter all sannsynlighet fram med sparekniven i 2012 også. Foto: Arkivfoto
Byrådet varslet at Oslo-budsjettet for 2013 vil bære preg av stramme prioriteringer.

SORIA MORIA: Torsdag samlet Oslos byråd seg til årets første budsjettkonferanse. Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) varslet at utbygging og bygging av ny infrastruktur vil være en viktig post på Oslo-budsjettet for 2013.

Det er vanskelig å si noe om hvem som blir vinnere og tapere allerede nå

– Det er vanskelig å si noe om hvem som blir vinnere og tapere allerede nå, men budsjettet vil helt klart bære preg av den voldsomme befolkningsveksten, sier Berger Røsland før konferansen.

LES OGSÅ: Fortsatt vakter, mer lys og flere nattbusser

Store utfordringer

Innbyggertallet i Oslo har økt med 14.055 personer det siste året og hovedstaden har for lengst passert 600.000 innbyggere.

– Vi må sørge for at infrastrukturen utvides i takt med befolkningsveksten, så det vil være en av de viktigste postene på budsjettet for 2013, sier byrådsleder Berger Røsland (H).

Han ville ikke å gå inn på hvem som vil bli hardest rammet i neste års budsjett, men la vekt på at byrådet kom til å prioritere bygging av nye skoler og barnehager i budsjettet.

Det er vanskelig å si noe om hvilke poster vi kommer til å kutte allrede nå

– Det er vanskelig å si noe om hvilke poster vi kommer til å kutte allrede nå, men for å hanskes med befolkningsveksten blir vi nødt til å prioritere. Den raskest voksende gruppen i Oslo er barn og unge. Vi må sørge for at folk får de skole- og barnehageplassene de har krav på, sier Berger Røsland.

Økonomisk kontroll

Finansbyråd Kristin Vinje (H) varslet at budsjettet vil bære preg av stramme prioriteringer for å takle befolkningsveksten best mulig.

– Vi må holde hodet kaldt og prioritere de viktigste sakene så vi unngår en økonomisk krisesituasjon. Folk må tåle at ikke alt vil bli prioritert, sier finansbyråd Kristin Vinje (H).

Bilkøene øker i takt med befolkningsveksten og plassen på kollektivtransport blir stadig trangere. Vinje lovet at budsjettet kommer til å sørge for et godt kollektivtilbud i 2013.

– Vi ønsker at folk skal velge kollektivt fremfor bil, så det vil bli prioritert i budsjettet. En eventuell utvidelse av kollektivtilbudet vil bli diskutert i løpet av konferansen, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere