– Folk over 60 år føler seg verdiløse

TRENGER ET BUSSTILBUD: Liv Vik, Leif-Inge Sandvik, Inger Krogh og Ester Finstad har mistet busstilbudet sitt, og sliter med å komme seg til og fra hjemmene sine.

TRENGER ET BUSSTILBUD: Liv Vik, Leif-Inge Sandvik, Inger Krogh og Ester Finstad har mistet busstilbudet sitt, og sliter med å komme seg til og fra hjemmene sine. Foto: Alle foto: Ine-Elise Høiby

Beboerne på Krummedike raser og flere eldre føler seg verdiløse etter at Ruter fjernet buss 77B i vinter. Nå har Ruter snudd i saken, og ser etter muligheter frem mot neste ruteendring.

– DE SYKE MISTER TILBUDET: David Roberto Hernandez mener de syke mister tilbudet sitt. Foto: Alle foto: Ine-Elise Høiby

KRUMMEDIKE/LIAKOLLEN: Da Ruter og NSB i desember fikk nye rutetider, var det flere busser som ble tatt bort eller fikk nye avgangstider.

En av bussrutene som fikk endrede avganger er 77B som går over Krummedike, et sted med mange eldre og funksjonshemmede.

Bussen slutter å gå over Krummedike klokken 17.45 i ukedagene, og er tatt helt bort fra lørdags- og søndagsruten.

Nå raser beboerne over det de mener er tankeløst av Ruter, som ikke ser at det er mange med behov for buss for å komme seg fram og tilbake fra senteret og togstasjonen på Holmlia.

Snur på Krummedike grunnet plassmangel

Noen av de som har stort behov for et busstilbud på Krummedike er Inger Krogh, Ester Finstad, Liv Vik og Leif-Inge Sandvik, som alle på sine eldre dager har vansker for å komme seg rundt.

– Vi er alle storforbrukere, også om kvelden, forteller Ester Finstad og Liv Vik til Nordstrands Blad.

– Det burde helt klart gå buss her på lørdagene også. Når den uansett går til Asperud kan den jo like gjerne stoppe her på veien, sier Finstad.

Selv om bussene ikke lenger har stoppested på Krummedike på kveldene og i helgene, betyr ikke det at de ikke kjører opp dit.

– Etter ruteendringene i desember kom mange av bussene inn på Holmlia samtidig, noe som førte til at det ikke er så mye plass til bussene på stasjonen. Derfor snur nå mange av bussene her oppe fordi de ikke får snudd på Holmlia stasjon lenger, men de tar aldri med seg noen som står på holdeplassene, sier Inger Krogh.

Bes søke om TT

Ruter mener beboerne som sliter med å komme seg til Holmlia utenom bussavgangene bør søke om TT.

– Jeg søkte om TT, men fikk avslag, forteller Finstad.

– Og det er ikke bare det at man må søke og kanskje får avslag, man må i tillegg vente lenge før man får vite utfallet av søknaden. Folk over 60 år føler seg litt verdiløse her oppe nå, legger Leif-Inge Sandvik til.

– Vi har ingen buss i helgene her, og ingen buss over til Prinsdal. Det hadde jo vært litt fint om vi kunne få en av de små servicebussene som kunne kjørt over toppen her og ned til Hauketo, sier Liv Vik.

– De syke mister tilbudet sitt

På en tur i området møter Nordstrands Blad beboerne David Roberto Fernandez og Bente Karlsen. De kommer fra butikken, og er enige i at det er vanskelig for eldre og funksjonshemmede å komme seg fra butikken og hjem.

– På søndager har Ruter valgt å prioritere Asperud, men da er det jo nesten ingen der. Det er også like kort fra Asperud som her ned til Rosenholm, så hvorfor prioriterer de et sted ingen skal på, sier Bente Karlsen.

– Det er vanskelig for så mange å komme seg både til og fra Krummedike uten buss, og de syke mister jo tilbudet sitt, sier en frustrert David Roberto Fernandez til Nordstrands Blad.

Vil se på mulighetene for en ruteendring

Ruter har mottatt mange klager på at 77B er tatt bort på kveldstid og i helgene, og vil nå vurdere busstilbudet på Krummedike og Asperudveien frem mot ruteendringene i desember.

– Vi har ikke mulighet til å betjene Krummedike og Asperudveien på samme tid av økonomiske grunner, men vi vurderer nå om vi skal fordele kostnadene på de to holdeplassene, slik at det kan bli timesavganger på begge to etter ruteendringene som vil komme i desember, sier pressetalsperson i Ruter, Sofie Bruun.

– Dette er selvfølgelig ikke bestemt ennå, men vi vil se på det, sier Bruun.

Frem mot en eventuell endring vil dessverre ingenting bli gjort.

– Kostnadene gjør at vi ikke kan betjene begge holdeplassene samtidig, og vi kan heller ikke be bussoperatørene som snur på Krummedike om å plukke opp passasjerer, da dette også vil bli en ekstra utgift for oss, avslutter Bruun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.