RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Folk på vestkanten er penest


Biologiprofessor Dag Hessen fastslår at vestkantfolk blir gradvis penere i forhold til østkantfolket. arkivfoto$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$
Biologiprofessor Dag Hessen fastslår at vestkantfolk blir gradvis penere i forhold til østkantfolket. arkivfoto$PHOTOHEADER_ON$$PHOTOHEADER_OFF$
Folk på vestkanten blir stadig penere i forhold til Oslo-borgerne på østkanten, hevder biologiprofessorene Dag Hessen og Bjørn Grinde.

Lommeboka er nemlig en viktig faktor når vakre kvinner velger sine menn, sier de to til Dagsavisen i dag.

– Menn har normalt sittet i maktposisjonene. Og kvinner har gått etter disse, både for å sikre seg selv og barna, sier Dag Hessen, professor i biologi ved Universitetet i Oslo, til avisen.

Han sier selv overfor avisen at teorien er en farlig teori å fremføre, fordi den fort kan bli selvbekreftende.

– Men det er slik evolusjonen fungerer, sier Hessen som påpeker at også mennenes utseende er viktig når pene kvinner søker menn. Overfor avisen avliver han myten om vestkantpar bestående av vakre kvinner og «kvapsete, små tusseladder».

– Det er et faktum at pene kvinner gjerne søker pene menn. Mennene blir enda mer attraktive hvis de også har makt og penger. Status er viktig, men også penhet, sier Dag Hessen til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere