*Nettavisen* Nyheter.

– For billig i Groruddalen

SPENT: Rådgiver Hans-Jacob Hansen i OPAK as, leid inn av COOP for å vurdere mulighetene for utvikling av selskapets kjempeeiendom på Nedre Rommen, deltok på konferanse om Groruddalen tirsdag. Foto: ALLE FOTO: JULIE MESSEL

Spesialrådgiver i OPAK Hans-Jacob Hansen mener dagens priser i Groruddalen er for lave til at det lønner seg å investere der.

Klikk på bildet for å forstørre.

SOM i KØBENHAVN: Den danske arkitekten Jon Kvorning, sammen med Kjersti Hilde i Arc og Anne Wodstrup i Space Group.

Klikk på bildet for å forstørre.

VEL FORLIKTE: Leder for Groruddalsenheten i PBA Målfrid Nyrnes og adm.dir i Aspelin Ramm, Peter Groth.

ROMMEN: – Sånn er det i alle fall for mange i eiendomsbransjen, sier Hansen.Han er leid inn av COOP for å se på muligheter for Nedre Rommen, der COOP eier et kjempebygg på 76.000 kvadratmeter.

Flytter i 2017

Eiendommen skal stå tom i 2017, og eieren COOP, såvel som Oslo kommune ved Plan- og bygningsetaten, funderer på hva og hvordan tomten kan og bør brukes.

Hansen var én av 13 foredragsholdere, som sammen med omlag 300 påmeldte, deltok på konferansen Oslo i vekst - Groruddalen i utvikling, som fant sted på Hotel 33, på Risløkka tirsdag.

Stovner er i sterk vekst, og som Lokalavisen Groruddalen skrev forrige uke, driver PBE sammen med lokale aktører og arkitekter forprosjektet for å se på hvordan området kan og bør utvikles til det beste for innbyggere og byen generelt.

– Hva skal vi gjøre for å gjøre dette området attraktivt, spurte Hansen og understreket, som nær sagt alle andre på konferansen, behovet for kollektivtransport.

Han lanserte Stovner som ny stasjonsby mellom Oslo og Lillestrøm.

– Attraktivitet og marked henger nøye sammen. Vi må bygge og utvikle noe det er økonomi i, sa Hansen.

Hva tåler markedet?

Det samme mente administrerende direktør, Peter Groth, i Aspelin Ramm.

Selskapet eier stilsammen 500.000 kvadratmeter i nedre del av Groruddalen.

– Å bygge boliger koster det samme på Tjuvholmen som i Groruddalen. Til tross for at tomteprisene er forskjellige koster byggingen nær sagt det samme. Spørsmålet blir om og hva markedet tåler, sa han, foran en smekkfull sal i Østre Aker vei.

LES OGSÅ:

16 skoler får færre lærere

Drømmer om liv og røre på Breivoll

Sier ja til giga-kjøpesenter på Økern

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.