*Nettavisen* Nyheter.

– For dårlige muligheter for ungdommer

UNGDOMSDEMOKRATI: Prosjektleder Camilla Dukefos og Leder i Sentralt ungdomsråd, Julianne Borgen skal kåre den bydelen i Oslo som er best på ungdomsdemokrati og hjelpe den å bli et forbilde for resten av Oslo. Foto: FOTO: SIMEN SUNDSBØ

Å finne den bydelen som er best på ungdomsdemokrati og å gjøre den til et forbilde for andre, det er målet for konkurransen som nå lyses ut i Oslo.

OSLO: Barne- og ungdomsrådet i Oslo (BURO) og Sentralt ungdomsråd (SUR) vil finne den bydelen i Oslo som er best på ungdomsdemokrati.

Del på Facebook

Premien er veiledning, støtte og rådgivning til å bli enda bedre, og på sikt bli ledestjerne for de andre bydelene i Oslo.

Inkludere barn og unge

– Vi vil sette fokus på ungt demokrati. Vi har et godt stabilt demokrati i Norge vi bør kunne inkludere barn og unge, sier prosjektleder Camilla Dukefos fra Barne- og ungdomsrådet i Oslo.

Hun og BURO mener det er for dårlige muligheter for ungdommer til å være med å bestemme i saker som angår dem.

– Norge har fått refs fra barnekomiteen i Genève. Vi har ikke gode nok systemer for å inkludere uorganisert ungdom under 18 år.

Kriterier for å vinne

Blant kriteriene for å vinne er at bydelen setter av stillingsressurser til å arbeide for ungdomsmedvirkning, at bydelen involverer barn og unge i hele søknadsprosessen og at ungdommens bydelsutvalgskonferanse blir holdt og at de samler ungdommer mellom 13 og 18 for å fremme saker for bydelsutvalget.

Dukefos håper konkurransen vil føre til kniving mellom bydelene om å bli best på ungdomsdemokrati. Hun oppfordrer alle bydeler til å søke.

Dukefos sier også at om det er flere verdige vinnere kan det hende at flere bydeler vil få støtte og rådgivning fra SUR og BURO.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag