*Nettavisen* Nyheter.

– For en flott gjeng

Arvid (f.v.), Eldbjørg, Astrid, Reidun (ytterst) og f Svein Magne (foran) er noen av frivillighetssentralen gode hjelpere. John Bernhardsen (gul skjorte) sørger gjerne for underholdning. Foto: Foto: Privat

Takket være Lambertseter frivillighetssentral ble sommeren både hyggelig og innholdsrik for veldig mange mennesker.

LAMBERTSETER: Frivillighetssentralen, med Kai Adelssøn i spissen, har takket være alle sine gode hjelpere arrangert en rekke aktiviteter i sommer.

Variert tilbud

– Vi har hatt våre kafetilbud i kirkestua og på Marmorberget i gang i hele sommer, og vi har også kunnet tilby folk adspredelser i form av bussturer. Vi hadde også et ”gi-en-dag-besøk” fra dagsenterbrukerne fra Nordseter sykehjem som fikk frokost, middag og underholdning, forteller Kai Adelsøn.

– Og selv om helsetjenester også går på lavgear om sommeren har vi ihvertfall hatt 22 følgetjenester i juli, med de som har trengt en arm å holde i og noen til å ”ordne opp for seg” når de skal til lege og andre undersøkelser. Ingenting hadde kunnet blitt gjennomført uten at jeg hadde hatt den flotte gjengen med frivillige, sier Adelsøn tydelig stolt.

Bussturene en suksess

– Jeg må kunne si at de tre bussturene vi har hatt til Horten, Drøbak/Oscarsborg og Halden, og vår ”bilkortesjetur” med ni privatbiler og en minibuss på rekke og rad til Klemetsrud som avslutning, har vært en suksess. Det er alltid fulltegnet, og folk har vært fornøyde med tilbud som både er rimelige og innholdsrike, forteller Adelsøn.

Alle som har vært med vil bli invitert til ”mimretreff” lørdag 11. september.

Uunnværlig frivilliginnsats

Kai Adelsøn gleder seg nå til å treffe cirka 30 frivillige igjen på en busstur bare for dem, med etterfølgende hyggelig samvær på Karlsrud Mat & Vinhus 25. august.

– Vi hadde sommerfesten vår i ”Nye Lamberthjørnet” i begynnelsen av juni, men de frivillige setter så stor pris på å komme sammen, og det styrker nettverket vårt også, derfor tar vi en sensommerfest også, sier han.

Adelsøn forteller at han opplever stor oppmerksomhet og takknemlighet for initiativene han tar og det som frivillighetssentralen får til, men at absolutt ingenting kunne vært gjennomført uten de mange frivillige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.