RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AKSJONERER: FAU-mammaene Ann-Kristin Engh Solem og Aina Lemoen Lunde Kristensen står trafikkvakt utenfor Ekeberg skole for å passe på at foreldre ikke skaper farlige trafikkforhold. Også datteren Synne Lunde Kristensen (6 år) får være med før det ringer inn. ALLE FOTO: PEGAH NIKU
AKSJONERER: FAU-mammaene Ann-Kristin Engh Solem og Aina Lemoen Lunde Kristensen står trafikkvakt utenfor Ekeberg skole for å passe på at foreldre ikke skaper farlige trafikkforhold. Også datteren Synne Lunde Kristensen (6 år) får være med før det ringer inn. ALLE FOTO: PEGAH NIKU

– Foreldre er den største trafikkfaren

Denne uken aksjonerer FAU ved Ekeberg skole for en tryggere skolevei.

EKEBERG SKOLE: – Det vi har observert år etter år er at den største risikoen i skoleveien er skapt av foreldre. De kommer hit i all hoi og hast og stopper akkurat der det måtte passe for å slippe av barnet sitt uten å tenke over hvilke trafikkfare de skaper for de andre barna, sier Aina Lemoen Lunde Kristensen fra FAU ved Ekeberg skole og leder for trafikkgruppa.

Hele denne uken skal hun sammen med andre foreldrerepresentanter stille opp i gule vester fra klokken 8.10-8.30 i en trafikkaksjon for å gjøre skoleveien tryggere.

Her tar de aktivt kontakt med foreldre som bryter skolens oppfordring om å ikke kjøre til porten og deler ut informasjonssedler.

Utsatt område

– Hver uke oppstår det risikosituasjoner på skoleveien her. Spesielt utsatt er området ved inngangen til skolen der både busser, fotgjengere, syklister og bilister møtes.

– Det utfordrende i det hele er at det er foreldrene selv som setter barna i fare ved å prioritere å kjøre egne barn dør-til-dør, og legge risikoen over på alle de andre barn som enten går eller sykler, forteller Aina.

All stans forbudt

Trafikkaksjonen har satt ut skilter som markerer stoppesone cirka 300 meter fra skolen som er den ønskede drop off-sonen for foreldre som kjører barna. I tillegg har de satt ut flere all-stans-forbudt skilt.

– Med nesten 600 unger som går på skolen her, sier det seg selv at det kan bli ganske kaotisk og trafikkfarlig her til tider.

– Det har heldigvis ikke vært noen alvorlige ulykker her som jeg har hørt om, men det har vært mye nesten-ulykker der man omtrent setter hjertet oppi halsen.

Alternative forslag

Aina håper at de gjennomtrafikk-aksjonen denne uken kan gjøre foreldrene mer oppmerksomme på problemet og at foreldre kan øyne opp for alternative forslag.

– Vi foreslår at de barna som er store nok kan sykle eller gå til skolen selv, og at man starter flere følgegrupper for de aller minste barna.

– Ellers har vi satt opp flere drop-off skilter for å markere hvor det er ufarlig å stoppe.

Ainas datter Synne (6 år) pleier å bli fulgt til skolen av mamma, og er ikke redd for trafikken.

– Jeg tør å gå alene og er ikke redd for bilene. Kommer det biler kan jeg bare bokse dem ned med hendene mine, ler hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere