RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Foreldre skaper farlige situasjoner


AKSJON SKOLESTART: Morten Østraat og Manglerudpolitiet er klare til Aksjon skolestart. De neste ukene skal politiet være til stede ved de fleste skolene i vårt området.
AKSJON SKOLESTART: Morten Østraat og Manglerudpolitiet er klare til Aksjon skolestart. De neste ukene skal politiet være til stede ved de fleste skolene i vårt området. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Mandag starter mange spente førsteklassinger på skolen. Da vil politiet være til stede for å sørge for at de har en trygg skolevei.

NORDSTRAND: – Vi er vel der at det er foreldrene til barna som selv skaper de farligste situasjonene. De har ofte dårlig tid, er kanskje litt ukjent med skolen barnet skal begynne på og stopper på ugunstige steder. Dette kan skape farlige situasjoner for andre bilister og skolebarn, sier Morten Østraat, leder for ordensavdelingen ved Manglerud politistasjon.

Del på Facebook

Alle skoler

Fra mandag, og i minst to uker fremover, har Manglerudpolitiet målsetting om å være til stede på alle de vel 30 skolene i vårt distrikt i forbindelse med Aksjon skolestart.

– Vi kommer til å ha fokus på hastighet, sikring av barn i bil, håndholdt mobil og at man stopper og slipper av barna på en trygg og ordentlig måte. Det skal være trygt for de nye elevene som begynner på skolen, sier Østraat.

Politiet oppfordrer de som har mulighet til det, å ta beina fatt når de skal følge sine håpefulle til skolen.

86 km/t i 40-sonen

Hvis det er noen skoler som utmerker seg med spesiell negativ atferd vil politiet holde flere kontroller på samme sted.

– Vi får også en del klager gjennom året, som vi vil følge opp, sier Østraat.

Under fjorårets Aksjon skolestart ble det skrevet ut 223 forenklede forelegg, 159 gebyrer og tatt tre førerkortbeslag. Det groveste tilfellet var en mann som ble tatt i 86 kilometer i timen i 40-sonen i Enebakkveien. For kjøringen måtte mannen 25 dager i fengsel og han er fortsatt fotgjenger.

Østraat sier fjorårets tall er nokså gjennomsnittlige.

– Det er på det jevne og har ikke vært noen dramatisk økning, men vi ser at det er behov for kontroll og vår tilstedeværelse. Vi har gjort dette mange år på rad og får mange positive tilbakemeldinger. Vi har også få ulykker fordi vi fokuserer på dette, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere