RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anita Sundal Skjøstad er bekymret over at det ikke er gjort trafikksikringstiltak utenfor Margarinfabrikken barnehage. – Men på fredag kom det opp skilter. Jeg er optimist når det gjelder å få gjort noe med dette, sier hun. På armen er sønnen Oscar Magnus.
Anita Sundal Skjøstad er bekymret over at det ikke er gjort trafikksikringstiltak utenfor Margarinfabrikken barnehage. – Men på fredag kom det opp skilter. Jeg er optimist når det gjelder å få gjort noe med dette, sier hun. På armen er sønnen Oscar Magnus. Foto: FOTO: LARS ROAR RUD

– Foreldre «stuper» ut i veien daglig

Bydelspolitiker Anita Sundal Skjøstad (H) har personlig engasjert seg i trafikkforholdene utenfor Margarinfabrikken barnehage.

BJØLSEN: Skjøstad har selv barn i barnehagen. Oscar Magnus på 16 måneder tilbringer hver dag på Margarinfabrikken. Far leverer i bil på morgenen, mens mor henter til fots på ettermiddagen.

LES OGSÅ: Beklager at det tar lang tid

Hun reagerer på forholdene. Derfor har hun tatt kontakt med byråd Jøran Kallmyr (Frp) for å få fortgang i saken.

Tar opp med bydelen

Hun tar også opp saken i bydelsutvalget på Sagene i kveld. Opphøyde gangfelt, som Samferdselsetaten har varslet skal komme, er vel og bra. Men disse må tilpasses bringe- og hentemønsteret til foreldrene, mener hun. Til neste år er det 500 barn som skal ut og inn av dørene daglig.

LES OGSÅ: Lover å bedre sikkerheten ved barnehagen

– Utenfor barnehagen er det ingen naturlig fotgjengerovergang i nærheten. Istedetfor å måtte gå oppover eller nedover Stavangergata, krysser foreldre direkte over veien. Jeg ser foreldre «stupe» ut i veien hver dag. Det kan ende galt, og det må derfor bli en bedre løsning på kryssing av veien, sier Skjøstad.

Mangler striper

Som Østkantavisa alt har skrevet, har kommunen planer om midlertidig gangfelt. Sist fredag kom skilter opp, men stripene er ikke malt. Skjøstad skjønner godt at folk tar snarveier, og helst unngår de lange omveiene for å krysse gata «lovlig».

– At foreldre er stresset skjønner jeg godt. Lysten til å bare skynde seg over Stavangergata er ofte stor. Ikke minst bidrar det nok at busstoppet i Bergensgata er rett fram fra barnehagen. Da blir det ekstra unaturlig å ta omveien opp eller nedover gata, sier hun.

Også for bilistene er situasjonen uholdbar, påpeker hun.

– Det må skiltes bedre. Bilistene må bli skikkelig oppmerksom på det store antallet barn og foreldre som kommer ut av barnehagen, sier hun.

Skjøstad fester lit til at byrådet tar saken på alvor, og får løst problemene raskt.

– Jeg er i dialog med samferdselsbyråden og opplever dialogen som god. Det er ingen tvil om at det er et sterkt ønske om å komme i mål med en løsning som oppleves som god for alle, sier BU-politikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere