*Nettavisen* Nyheter.

– Formidabel innsats

Justisminister Knut Storberget er godt fornøyd med at vinningskriminelle bander stadig får det vanskeligere. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Vinningsgruppen ved Majorstua politistasjon slår i bordet med gode resultater. Det gleder justisminister Knut Storberget.

MAJORSTUEN: Politiet og Justisdepartementet mener vinningsgruppen gjør livet surere for vinningskriminelle. Tirsdag formiddag presenterte visepolitimester i Oslo politidistrikt Roger Andresen pene tall for Oslo vest.

Sammenliknet med samme tid i fjor, har antall anmeldte innbrudd sunket med drøye 48 prosent. For hele Oslo er tallet drøye 36 prosent. De kriminelle, utenlandske bandene har fått langt mindre spillerom enn tidligere. Og 1. august blir vinningsgruppen styrket med 11 nye stillinger.

– Bærebjelke

– Dette er formidable resultater. Denne gruppen er blitt en av bærebjelkene i kampen mot vinningskriminaliteten. Jeg ser helt klart at satsingen på dette området må fortsette. De kronene vi har bevilget til dette, har vi allerede spart inn i form av langt færre innbrudd, sier Storberget.

– Helger uten innbrudd

Visepolitimester Roger Andresen er svært godt fornøyd innsatsen som er lagt ned.

– Da vi satte i gang denne gruppen i fjor, ble vi så å si raidet av innbruddsbander. Vi etablerte gruppen her fordi denne politistasjonen viste vilje til å gjøre noe med dette problemet. Og de har de klart. Nå kan vi oppleve helger hvor det ikke blir meldt om innbrudd, sier Andresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.