– Fornebubanen skal på plass

Torger Ødegaard (t.v) og Bård Folke Fredriksen ønsker å møte befolkningsveksten på best mulig måte, og vil utvide kollektivtilbudet på Skøyen.

Torger Ødegaard (t.v) og Bård Folke Fredriksen ønsker å møte befolkningsveksten på best mulig måte, og vil utvide kollektivtilbudet på Skøyen. Foto: Foto: Silje Seterseter

I kommuneplanen for Skøyen er Fornebubanen sentral, men den har latt vente på seg. Nå er planen sendt til høring, og befolkningen kan få si sin mening om utviklingsprosjektet.

Slik ser illustrasjonen for planene på Skøyen ut. Foto: Illustrasjon: Placebo Effects for Ruter As

SKØYEN: – Vi ønsker å møte befolkningsveksten på en best mulig måte, sier Bård Folke Fredriksen (H), byråd for byutvikling i Oslo.

Et hovedpoeng i kommuneplanen er å lage en baneforbindelse mellom Oslo og Fornebu. Men dette har i det siste sett ut til å drøye.

– Byrådet vil presse på for å få Fornebubanen på plass så tidlig som mulig. Vi har fått et løfte fra regjeringen om at de skal stå for halvparten av finansen her, opplyser Folke Fredriksen.

Les også: – Fornebubanen må komme

– Et utviklingsområde

Byråden forteller at Skøyen er et utviklingsområde, og siden bydelen bygges ut, trengs det flere boliger og jobbmuligheter. Flere steder tettes igjen med dette, og på spørsmål om hva som skjer i fremtiden med båtopplaget på Sjølyst, får vi høre at planen ikke her helt klar ennå.

– Det vet vi ikke helt sikkert, men vi håper på å få til en kombinasjon med både båtplasser og boliger. Det vi nå har lagt frem er bare den overordnende planen, men vi ønsker at infrastrukturen skal være mer tilgjengelig for alle, sier byråd for Oslo utvikling.

Les også: Høyt eller lavt, eller "takk, begge deler"

Sendt til høring

Folke Fredriksen mener prosjektet er viktig både lokalt og for hele Oslo. Kommuneplanen dekker alle områder for å tilfredsstille befolkningens behov. Torger Ødeegard, byråd for finans sier seg enig, og legger til at de tre hovedoverskriftene er dekket; trygg, grønn og smart.

– Kommuneplanen er sendt til høring, så nå kan alle legge frem sine synspunkter rundt prosjektet, informerer Ødegaard.

Kommuneplanen kan leses her.

Les også: Skøyen i støpeskjeen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag